ΑρχικήΚοινωνίαΕξιχνιάστηκαν δυο ένοπλες ληστείες σε Αργολίδα και Αχαΐα

Εξιχνιάστηκαν δυο ένοπλες ληστείες σε Αργολίδα και Αχαΐα

Στις ληστείες εμπλέκεται ημεδαπός, έγκλειστος σε Καταστήματα Κράτησης. Στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης ερευνάται η διασύνδεση τριών σωφρονιστικών υπάλληλων με τον έγκλειστο, εμπλεκόμενο στις ληστείες.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν την 27η Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα Αχαΐας και την 24η Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται 39χρονος ημεδαπός, έγκλειστος – κατά το χρόνο διάπραξης των ληστειών – σε Κατάστημα Κράτησης και ήδη σε διαφορετικό Κατάστημα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του – για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα:

  • την 27.02.2019 διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας,
  • την 24.03.2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες (9.9.2019) στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και (65) φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο