Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Αρκαδίας στο συλλαλητήριο στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη την Πέμπτη 22 Οκτώβρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συλλαλητήριο καλεί, με ανακοίνωση της, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Αρκαδίας την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7 το βράδυ στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αρκαδίας:

Να μην ανεχτεί ο λαός να τον κοροϊδεύουν, να τον χτυπάνε από παντού, να του αφαιρούν και τα τελευταία δικαιώματα που απέσπασε με αγώνες και αίμα; Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να ακουστεί δυνατά, με αφορμή και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 22 Οκτώβρη, αλλά και την απεργία στις 12 Νοέμβρη. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν απεργία στις 12 Νοέμβρη μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και στη βάση αποφάσεων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που έχουν ξεπεράσει τις 450 σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι η οργανωμένη πάλη έχει αποτελέσματα. Καμιά ανοχή! Πάλη για να ανατραπούν τα μέτρα! Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης, κάθε κυβέρνηση που ψήφιζε και «σέρβιρε» μνημόνια τα συνόδευε και με έναν «οδικό χάρτη», σύμφωνα με τον οποίο θα έφεγγε τάχα φως στην άκρη του τούνελ για το λαό. Με τον τρόπο αυτό και με την απειλή «αποδεχτείτε τα μέτρα, αλλιώς χανόμαστε», επιχειρούσαν ν’ αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση σε θυσίες δίχως τέλος, στην αφαίρεση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων. Βέβαια, στο τέλος κάθε «προγράμματος», αυτοί που έβγαιναν κερδισμένοι ήταν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, για λογαριασμό των οποίων παίρνονταν τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα μετρούσαν μόνο απώλειες και χώνονταν βαθύτερα στο πηγάδι της χρεοκοπίας.
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τη δεύτερη θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Από τη μία ψηφίζει νόμους που αποτελειώνουν ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι και από την άλλη υπόσχεται «τέλος της ύφεσης» στα μέσα του 2016, αφού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και διευθετηθεί το χρέος. Αυτό είναι το νέο «τυράκι», για να σύρουν το λαό στη φάκα του συμβιβασμού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
Τώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, αξιοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό δοκιμασμένες συνταγές των προηγούμενων: Τα πορίσματα των «ειδικών» και τον «κοινωνικό διάλογο». Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός βάζει ξεδιάντροπα πλάτη σ’ αυτό. Χθες Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015 συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (ΕΚΑ) και οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν να καλέσει το Εργατικό Κέντρο τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 22/10 για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης με το ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα ότι δεν είναι έτοιμη η διοίκηση του ΕΚΑ. Πώς να είναι έτοιμη αφού ποτέ δεν θέλησαν και ποτέ δεν έκαναν κάτι. Για την ιστορία να πούμε ότι η παράταξη της ΝΔ ψήφισε κατά και η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε λευκό.
Όταν πριν από μερικές μέρες έφεραν τον κ. Ρωμανιά (πρώην Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, τα ξέρει από πρώτο χέρι αυτός) για να μας πει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα και πόσο μαύρα θα γίνουν, στόχευαν στην καλλιέργεια της απογοήτευσης, αφού δεν έδωσαν καμιά αγωνιστική προοπτική, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που πρότειναν αγωνιστική διέξοδο. Μόνο που δεν πρότειναν να κλάψουμε ομαδικά για το κακό που μας βρήκε.
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στην εξαθλίωση από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης και του ασφαλιστικού στα χέρια τους. Να αφήσουν τους υπηρέτες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να ζεσταίνουν τις καρέκλες τους και να προετοιμάζονται για αγώνες στη δευτέρα παρουσία. Η εργατική τάξη με την πάλη της να ορθώσει αγωνιστικό τείχος.
Όλοι την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7 το βράδυ στην πλ. Πετρινού. Δίνουμε μαχητική απάντηση, διαδηλώνουμε ενάντια στα αντιασφαλιστικά – αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμαζόμαστε για να πετύχει η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανέμορφη πορεία από τον ΣΑΟΟ στην Ζάβιτσα της Παραλιακής Κυνουρίας

30 ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων είχαν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Γνωστοποιείται προς τους ευλαβείς χριστιανούς το πρόγραμμα των Ιερών...

Aπαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΟΦΗ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...

Αρνί, αρνάκι γάλακτος, κατσίκι; Πόσες θερμίδες έχουν; Τι λένε οι διατροφολόγοι;.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea Πολλοί είναι εκείνοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο