Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών στην Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών στην Αρκαδία. Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, όλα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη είκοσι τέσσερα (24) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ατόμου, το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (07.10.2015) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 27, 27 και 31 ετών, καθώς και τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 22, 22 και 49 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ο ένας 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον είκοσι τέσσερα (24) άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αρκαδίας.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κάνναβης, βάρους -38,5- γραμμαρίων.
Τρία (3) «τσιγαριλίκια» κάνναβης.
Συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας ( taser ).
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των -3.510- ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών.
Ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών, που είχε διακινήσει η ανωτέρω εγκληματική ομάδα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αρκαδίας, ξεπερνά τις -25.000- ευρώ.

Επιπλέον, στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός (1) 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για την συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο