Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά: Ευάλωτος πληθυσμός οι Ρομά, οδηγούνται στην παραβατικότητα της επιβίωσης

Δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Μεσσηνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Μεσσηνία.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης και εκφράζει τα εγκάρδια συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού.

Η ένδεια, η εξαθλίωση, η έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, η διαιώνιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και οι ανύπαρκτες πολιτικές εξωθούν τους ευάλωτους πληθυσμούς στην παραβατικότητα της επιβίωσης.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε καμία παραβατική ή βίαιη συμπεριφορά! Ωστόσο, εφιστούμε για ακόμη μια φορά την προσοχή στη ρίζα του προβλήματος.

Ας δοθεί τέλος επιτέλους σε αυτή την χρόνια ανθρωπιστική κρίση που τοποθετεί μία μεγάλη κοινωνική ομάδα Ελλήνων πολιτών στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα επιλογών.

Καταδικάζουμε κατάφωρα την αυτοδικία, την περιφρόνηση της δικαιοσύνης και την παράνομη οπλοκατοχή, που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά βαθιά ρήξη του αξιακού συστήματος και ανεπάρκεια του κράτους. Βασική αρχή των ανεπτυγμένων χωρών και πολιτευμάτων είναι ότι δεν παίρνουμε τον Νόμο και τη Δικαιοσύνη στα χέρια μας σε καμία περίπτωση!

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι θα επιτελέσουν το έργο τους με διαφάνεια, αυστηρότητα και αντικειμενικότητα.

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι στιγμές, ωστόσο η βία φέρνει βία γι’ αυτό συστήνουμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και καλούμε το κράτος να μεριμνήσει επιτέλους για την ένταξη και την αποκατάσταση των Ρομά συμπολιτών μας, ώστε να σταματήσουμε να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ανεπίτρεπτων περιστατικών που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας μας.

Με τιμή,

Το Δ.Σ.της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες