Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Κυλλήνη και σύλληψη αλλοδαπών

Για πρόκληση ναυαγίου και για παραβάσεις του άρθρων του ν.4251/2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρόκληση ναυαγίου και για παραβάσεις του άρθρων του ν.4251/2014.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2020, από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ”BLUE SAILING” σημαίας ΗΠΑ, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας, με πλήρωμα δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 35 ετών.

Παράλληλα, σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα υπό το συντονισμό της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε παρακείμενη παραλία εντοπίστηκαν άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και όμορων Λιμενικών Αρχών.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο από το αλιευτικό σκάφος ”ΣΤΕΦΑΝΟΣ Χ” Ν.Κυλλήνης 02, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους στο λιμένα Κυλλήνης.

Κατόπιν διεξοδικής έρευνας και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προέκυψε ότι εβδομήντα αλλοδαποί επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξης καθώς και κακών καιρικών συνθηκών η πράξη αυτή ματαιώθηκε.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι που ήταν επιβιβασμένοι στο σκάφος, για πρόκληση ναυαγίου καθώς και για παραβάσεις άρθρων του ν.4251/2014, ενώ από την ανωτέρω Διεύθυνση στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών, διερευνάται η συσχέτιση με παρόμοιες υποθέσεις.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκαίνια κτηρίου του πολιτιστικού συλλόγου Μηλιάς

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτηρίου που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλιάς. Η εκδήλωση συγκέντρωσε μέλη της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης του χώρου. Το νέο κτίριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ η ΠΕ Μεσσηνίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3. Η

Καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις του Δήμου Τρίπολης

Καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις του Δήμου Τρίπολης. Απαιτείται ζωντανή μετάδοση σύμφωνα με τον νόμο και πλήρης ενημέρωση των μελών.

Party με άρωμα ’80s: Διαγωνισμοί και χορός στο Παράλιο Άστρος

ΠΡΟΣ: MME Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε την παρακάτω εκδήλωση του συλλόγου μας μαζί με την συνημμένη αφίσα αύριο το πρωί αν γίνεται. Ευχαριστούμε, Με εκτίμηση, το Δ.Σ. "Ξένιος Κύνουρος" _________________________________________________________ 🪩✨ *ARE** YOU READY TO DANCE?* ✨🪩