Συνελήφθησαν 95 άτομα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (7.2.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια σαράντα επτά (1047) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια σαράντα έξι (746) ήταν ημεδαποί και τριακόσια ένα (301) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ενενήντα δύο (792) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα, από τα οποία ογδόντα οκτώ (88) ήταν ημεδαποί και εξήντα οκτώ (68) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα πέντε (95) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Επτά (7) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Τρίπολης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Οκτώ (8) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Μία (1) αλλοδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία (1) ημεδαπή στη Μεσσηνία, για απόπειρα κλοπής.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, που είχαν γίνει την 6.7.2015, την 16.11.2015 και την 17.9.2017, στο Ναύπλιο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν ισάριθμες αυτοτελής δικογραφίες, σε βάρος ενός (1) 50χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 40 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 16.12.2017 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 42χρονης ημεδαπής, για κλοπή.
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει 2.2.2018 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες ογδόντα δύο (382) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα κάνναβης, ναρκωτικό δισκίο και πλαστό χαρτονόμισμα, στην Αργολίδα,
  • μικροποσότητα ηρωίνης, -19- ναρκωτικά δισκία και ένα (1) όχημα, στην Κορινθία και
  • -28,3- γραμμάρια κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου