Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Φυτεία με 1.500 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Κορινθίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή της Κορινθίας. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (1.500) δενδρύλλια κάνναβης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας, αποτελούμενη από (1.585) δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (26.8.2015) το απόγευμα, στο Πανόραμα Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2015), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού Κορινθίας.

1500dendrilia3

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -1.585- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

1500dendrilia2

Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει «παρατηρητήρια», με σκοπό την έγκαιρη από μέρους τους αντίληψη των Αστυνομικών Αρχών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Η Λυρική Σκηνή γίνεται γέφυρα εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο»

Σε μια στιγμή ιδιαίτερου συμβολισμού και ουσίας για τον πολιτισμό της Πελοποννήσου, υπεγράφη την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στην Καλαμάτα Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καλαμάτας και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Η συνεργασία αυτή προσδίδει νέο περιεχόμενο, εξωστρέφεια και κύρος σε έναν θεσμό που έχει

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 20 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορία 3) στη Γορτυνία και για την Κυριακή (20-07-2025)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Γορτυνία και για την Κυριακή (20-07-2025) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την

Στη Σπάρτη η εκκίνηση του L’Étape Greece by Tour de France 2026

Το L’Étape Greece by Tour de France 2026 μεταφέρει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ