Έγκλημα στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας – Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη σύζυγο: Τον χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να πεθάνει

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους δυο κατηγορούμενους. Τι δήλωσε στο ant1news ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Ιάσων Τσόλης, δικαστικός συντάκτης Antenna Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς του άτυχου Νίκου Μαστραντώνη ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Για το έγκλημα, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, καθώς […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους δυο κατηγορούμενους. Τι δήλωσε στο ant1news ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ιάσων Τσόλης, δικαστικός συντάκτης Antenna

Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς του άτυχου Νίκου Μαστραντώνη ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Για το έγκλημα, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, καθώς όλα συνέβησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, παρουσία δεκάδων μαρτύρων, κατηγορείται ένας 42χρονος και η 35χρονη σύζυγός του.

10 μήνες μετά το τραγικό συμβάν, για το οποίο ο 42χρονος έχει προφυλακιστεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και η 35χρονη σύζυγός του έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, τοant1news.gr φέρνει στο φως ολόκληρη την εισαγγελική πρόταση, η οποία είναι καταπέλτης για την 35χρονη.

Η κατηγορούμενη, έχοντας μιλήσει δημόσια, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που τη βαραίνουν, ενώ έχει δηλώσει πως ο σύζυγός της βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι από τα όσα καταγράφει ο εισαγγελέας στην πρότασή του. Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να καθίσει στο εδώλιο της κατηγορούμενης όχι ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του άτυχου άνδρα, αλλά ως φυσική αυτουργός του εγκλήματος, από κοινού με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της.

“Τον χτυπούσαν με μανία χωρίς να τον λυπηθούν”

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας, περιγράφει γλαφυρά το πώς έδρασαν οι δύο κατηγορούμενοι: “Προκύπτει σαφώς ότι ο Νικόλαος Μαστραντώνης υπήρξε θύμα ανελέητου ξυλοδαρμού από τους δύο κατηγορούμενους, η συγκλίνουσα δράση των οποίων, με λακτίσματα σε κεφάλι, λαιμό και άνω μέρος του σώματός του, προκάλεσε σε αυτόν υπαραχνοειδή αιμορραγία εγκεφάλου, παρεγκεφαλίδας και στελέχους η οποία, προϋπαρχουσών και ισχαιμικών αλλοιώσεων μυοκαρδίου επί εδάφους στεφανιαίας νόσου και θρομβώσεως της αριστεράς στεφανιαίας αρτηρίας, προκάλεσε, αιτιωδώς, με μόνη υπαιτιότητα των κατηγορουμένων τον θάνατο του, κατά τρόπο ώστε να μην μπορεί να υποτεθεί ελλείπουσα η δράση τους χωρίς να συναπολείπεται και το εγκληματικό αποτέλεσμα”, αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του.

Ο εισαγγελέας υιοθετεί πλήρως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύμφωνα με την οποία τα τραύματα από τα χτυπήματα που δέχθηκε το άτυχο θύμα ήταν αυτά που κόστισαν τη ζωή του.

Παράλληλα, βασιζόμενος σε πλείστες μαρτυρικές καταθέσεις που έχει στη διάθεσή του, αναφέρει ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή του άτυχου άνδρα: “Είναι προφανές δε από την περιγραφή του περιστατικού ότι οι δράστες επεδίωκαν το αποτέλεσμα αφού τον χτύπησαν, όχι μια φορά, αλλά επανειλημμένα και με μανία έχοντας σαν σκοπό να τον αποτελειώσουν χωρίς να τον λυπηθούν ακόμα και όταν εκείνος βρισκόταν αβοήθητος στο έδαφος”.

Διαβάστε περισσότερα στο 

https://www.ant1news.gr/Society/article/4/955541/egklima-ston-agio-petro-kynoyrias-katapeltis-o-eisaggeleas-gia-ti-syzygo-ton-xtypoysan-aneleita-mexri-na-pethanei

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου