Μάστιγα οι κλοπές στα χωριά της Αρκαδίας – Ανασφάλεια για τους λιγοστούς κατοίκους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συχνές είναι οι διαρρήξεις και οι κλοπές το τελευταίο διάστημα στα μικρά χωριά της Αρκαδίας. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια καθώς είναι κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν μόνοι.

Η εμπειρία της κλοπής για έναν υπερήλικα που ζει μόνος του σε ένα μικρό χωριό είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Πως δρουν

Οι επιτήδειοι, κυρίως Ρομά, επισκέπτονται τα χωριά αναζητώντας παλιά αντικείμενα, παλιοσίδερα ή συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν και τα ζητούν από τους κατοίκους. Μερικές φορές πωλούν και διάφορα είδη όπως πατάτες κρεμμύδια κλπ. Όλα καλά έως εδώ. Παράλληλα όμως, κάποιοι από αυτούς παρατηρούν σπίτια ή αποθήκες που έχουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν και είτε είναι εκεί ο ιδιοκτήτης και δεν τους τα δίνει, είτε είναι κλειστή η ιδιοκτησία και δεν υπάρχει κανείς εκεί να τα ζητήσουν, οπότε σχεδιάζουν πώς θα πάρουν τα αντικείμενα που θέλουν.

Παρακολουθούν συστηματικά το επόμενο διάστημα με συχνές επισκέψεις στο χωριό εάν ζει κάποιος στο σπίτι που τους ενδιαφέρει ή ποιες είναι οι συνήθειες και η κίνηση στην γειτονία, πολλές φορές χτυπούν την πόρτα για να σιγουρευτούν ότι δεν ζει κανείς εκεί και με άλλους παρόμοιους τρόπους επιλέγουν να κλέψουν τα σπίτια που έχουν στοχεύσει ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας!!!

Εχθές το μεσημέρι στον Παλαιόπυργο Αρκαδίας, ένα μικρό ορεινό χωριό του Δήμου Τρίπολης με 60-70 περίπου μόνιμους κατοίκους, άγνωστοι έσπασαν λουκέτο σε πίσω πόρτα κατοικίας και έκλεψαν ένα χαλασμένο πλυντήριο μέσα από την αυλή σπιτιού μεσημεριανές ώρες. Η γειτόνισσα του σπιτιού παρατήρησε την ανοικτή πόρτα και ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες που δεν κατοικούν εκεί. Όπως μας ανέφερε, το μεσημέρι σκούπιζε την αυλή της και η γειτονική πόρτα ήταν κλειστή και λίγη ώρα μετά την είδε ανοικτή. Νόμιζε αρχικά ότι είχε έρθει ο ιδιοκτήτης αλλά όταν διαπίστωσε πως δεν ήταν αυτός ο λόγος, συγκλονισμένη κάλεσε τον ιδιοκτήτη για να αναφέρει το συμβάν.

Φοβάμαι…

Ένα χαλασμένο πλυντήριο το οποίο θα δοθεί για ανακύκλωση και αυτός που το έκλεψε θα πάρει ένα μικρό αντίτιμο είναι ο λόγος που η γυναίκα αυτή αλλά και κάποιοι άλλοι στο χωρίο θα χάσουν τον ύπνο τους!! Και όχι μόνο τον ύπνο τους, αφού οι κλοπές γίνονται και μέρα μεσημέρι!!

Όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ψάχτηκαν όλοι στη γειτονία ανακάλυψαν ότι είχαν γίνει και άλλες παραβιάσεις και όλοι κάτι είχαν χάσει…. Ενώ από τη συζήτηση κατάλαβαν ότι είχε παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα έντονη παρουσία Ρομά στο χωρίο με διάφορα οχήματα.

Η αστυνομία

Το αστυνομικό δελτίο καθημερινά είναι γεμάτο από παρόμοιες περιπτώσεις μικροκλοπών.

Η αλήθεια είναι ότι μετά και το κλείσιμο των κατά τόπους τμημάτων που υπήρχαν έγινε δυσκολότερη η παρακολούθηση και η αστυνόμευση των χωριών.

Το πρόβλημα

Όσο οι κοινωνία, η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ασχολείται ουσιαστικά με το πρόβλημα κάποιων ομάδων ανθρώπων και ανέχεται τη παράνομη δράση τους ενώ θα έπρεπε να τους εντάξει στην κοινωνία, το πρόβλημα δεν λύνεται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καρεκλιές σε πανήγυρι στην Αργολίδα – Σύρραξη νεαρών με τραυματισμούς (vid)

Μια παρεξήγηση ηταν ικανή να μετατρέψει το γλέντι σε...

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στην Αργολίδα

Νεκρός και σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε ένας άνδρας σε...

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Ξηροπηγάδου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Κοινότητας Ξηροπηγάδου, καθώς και των...

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο