Δήμος Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων Alte Peloponnese στην Καλαμάτα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Διοικητήριο. 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη παρατάθηκε για έξι μήνες η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Τοπικών Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας και της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, των Τοπικών Κοινοτήτων Πολιανής και Αμφείας της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας…
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος. Οι εργασίες αφορούν σε κατασκευή διώροφου κτηρίου, για τη στέγαση του Κοινοτικού Γραφείου, καθώς και για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες του τόπου μας, ζητώντας να συμπληρωθεί ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, η "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" καταγράφει την κατάσταση του σχολικού περιβάλλοντος, την αξιολογεί και την παραδίδει στους αρμόδιους φορείς.
Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, σύμβαση για την εκμίσθωση 7 κοινοχρήστων χώρων όπου θα τοποθετηθούν ποδήλατα προς ενοικίαση.
Κλειστό είναι τμήμα της οδού Αθηνών από το ύψος του εργοστασίου Καρέλια μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη (συμβολή με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης), επειδή εκτελούνται σε αυτό εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος, όπου είναι αναγκαίο και απόξεσης της ασφάλτου,…
Σε κάθε βήμα μας ο πολίτης έχει λόγο! Η νέα μας πρόταση, σαν συνέχεια των υπηρεσιών καταγραφής προβλημάτων και αποτύπωσης των σκέψεων για τον τόπο μας, γίνεται με την υπηρεσία “Επενδύω στον Τόπο μου”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η…
Σε συνεννόηση με τη Wind, τρία «έξυπνα» παγκάκια θα τοποθετηθούν στην πόλη της Καλαμάτας. 
Ένας τόπος ιδανικός για το ποδήλατο είναι η Καλαμάτα, αφού έχει εξαιρετικό κλίμα, ιδιαίτερο ισοκλινές έδαφος χωρίς απότομες υψομετρικές εξάρσεις και παράλληλα προσφέρει ατελείωτες ομορφιές σε όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως βασικό μεταφορικό μέσο.
Η παράταξη Καλαμάτα Τόπος Ζωής έχει από την γέννησή της στοχεύσει στην εξαφάνιση της αναγκαιότητας ειδικής μεταχείρισης. Η ευαισθησία αποτελεί προαπαιτούμενο ένταξης στην ομάδα, μια και δεν περιοριζόμαστε στην απλή ενημέρωση ώστε να λάβουμε θέση, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η παράταξη.
Σελίδα 1 από 174

logofootermedia