25η Οκτωβρίου: Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Μαστού – Μνημόνιο συνεργασίας για το “Άλμα Ζωής”

Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Μαστού, σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (EXEM) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) κύριο Βασίλειο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) κύριο Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, με αφορμή την 25 η Οκτωβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της από ετών υπάρχουσας συνεργασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη διεξαγωγή πληθυσμιακών ελέγχων, την πιστοποίηση των Κέντρων Μαστού και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μαστού, τη βελτίωση της επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς, την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, τη σύσταση και λειτουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών καθώς και Εθνικού Μητρώου για τον καρκίνο του μαστού.

Κύριες δράσεις που περιλαμβάνονται στη συνεργασία των 3 μερών αφορούν σε :
• Εισηγήσεις, προτάσεις και άσκηση πίεσης σε θέματα πολιτικών υγείας για τον καρκίνο
του μαστού
• Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων
• Κοινές δημοσιεύσεις
• Ενημερωτικές καμπάνιες πανελλαδικά
• Διαδικτυακές δράσεις με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών

Δήλωση Προέδρου της ΕΧΕΜ, κ. Βασίλειου Βενιζέλου: «Η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών είναι ένα ισχυρό μέσο για την προώθηση επιστημονικών δραστηριοτήτων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, διαδικτυακών δράσεων με στόχο την πληροφόρηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, μέσα από αυτή τη συνεργασία, στην κινητοποίηση του Υπουργείου Υγείας για τον καρκίνο του μαστού και πιο συγκεκριμένα στην αξιολόγηση και ταυτοποίηση της Μονάδας Μαστού στον δημόσιο και ιδιωτικό Φορέα και στην, επιτέλους, λειτουργία του Εθνικού αρχείου Νεοπλασιών»

Δήλωση Προέδρου της ΕΕΑΜ, κ. Κωνσταντίνου Κουφόπουλου: «Χαίρομαι πραγματικά πολύ για την έναρξη της συνεργασίας της ΕΧΕΜ με το «Άλμα Ζωής» και με την ΕΕΑΜ που πραγματοποιείται σήμερα με την υπογραφή αυτού του συμφώνου. Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή έχει να προσφέρει μόνο θετικά πράγματα στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού»

Δήλωση Προέδρου «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου: «Σήμερα, η ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Για τον λόγο αυτό, το «Άλμα Ζωής», η ΕΧΕΜ και η ΕΕΑΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εκφραστούν κοινοί προβληματισμοί, απόψεις και θέσεις, να προαχθεί ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και ενέργειες με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της μια γυναίκα με καρκίνο μαστού στη χώρα μας, τη χάραξη πολιτικών που θα διασφαλίζουν τόσο το ατομικό όσο και το κοινωνικό φορτίο της νόσου καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...
Μετάβαση στο περιεχόμενο