Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Η πόλη θα πάρει ότι της αξίζει με έργα και όχι με λόγια

Ιουλίου 01, 2020
Είναι το πρώτο έργο υποδομής που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στη πόλη της Νέας Φιγαλείας, πρώην έδρας του Δήμου Φιγαλείας και αφορά τη Κατασκευή Νέας Παιδικής Χαράς. 
Η πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια δε διέθετε παιδική χαρά αφού όλες οι προυπάρχουσες έχουν κηρυχθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ως παράνομες και ανασφαλείς και έχουν απομακρυνθεί. Η νέα παιδική χαρά, θα είναι ευρωπαικών προδιαγραφών, πιστοποιημένη, με φωτισμό, ασφάλεια, ύδρευση και ώρες λειτουργίας εάν κριθεί απαραίτητο. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
 
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τη Παρασκευή 26 Ιουνίου ενώ τη Τετάρτη 1 Ιουλίου θεμελιώθηκε το πρώτο τμήμα με τη ρίψη μπετόν για τη τοποθέτηση του τάπητα και των παιχνιδιών αυτής από τον αρμόδιο εργολάβο. Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστας Αλεξανδρόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Έργων Χρήστο Βλάχο.
 
‘’Είναι ένα έργο βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Αφού ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα τεχνικά προβλήματα προχωρήσαμε άμεσα στην υλοποίησή του. Μετά την ολοκλήρωσή του θα αποδοθεί προς χρήση και φροντίδα από τους κατοίκους και τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής’’, δήλωσε ο Δήμαρχος κος Αλεξανδρόπουλος.
 
‘’Το έργο κατασκευής της παιδικής χαράς Νέας Φιγαλείας είναι ένα σοβαρό έργο υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας του τοπικού πληθυσμού. Όπως και στη Ζαχάρω και το Γιαννιτσοχώρι, ο δήμος μας διαθέτει πλέον σύγχρονες παιδικές χαρές με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας έτοιμες προς χρήση για τους δημότες μας’’, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κος Βλάχος.
 
Το έργο της Νέας Παιδικής Χαράς είναι το πρώτο από τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και βελτίωσης της ζωής της Δ.Ε Φιγαλείας όπως επίσης ο νέος Δρόμος Νέα Φιγαλεία-Αγία Άννα-Νέδα, ο νέος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιγαλείας, η αξιοποίηση και στελέχωση του Δημαρχείου Φιγαλείας, η αποκατάσταση βατότητας αγροτικών δρόμων, οι ασφαλτοστρώσεις οδικών δικτύων κ.α δήλωσε εν κατακλείδι ο Δήμαρχος κος Αλεξανδρόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia