Ημερίδα με Θέμα «Η Οικονομία της Φιλοξενίας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στην Σκαφιδιά του Πύργου Ηλείας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Aldemar Olympian Village, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου με τη συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Νικολάκου συμμετείχε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Καρπέτα Κωνσταντίνο, τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιάτση, τον Αερολιμενάρχη Αράξου κ. Γκουβίτσα Γιώργο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Βαρουξή Λεωνίδα,  αναπτύσσοντας τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χαρακτήρισε την ανάπτυξη του τουρισμού ως ένα εθνικό ζήτημα επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ενίσχυσης της εθνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη στα θέματα διαπεριφερειακών συνεργασιών και την αναγκαιότητα κοινών δράσεων και συνεργιών για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού και της γαστρονομίας του κάθε τόπου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας από όλους τους ομιλητές αναδείχθηκε η αναγκαιότητα προβολής της Πελοποννήσου πέρα και έξω από τα όρια της διοικητικής διαίρεσης. Στην ενιαία και αδιαίρετη Πελοπόννησο αναφέρθηκε και η κα. Νικολάκου επισημαίνοντας τα κοινά, ιστορικά, πολιτιστικά, γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Πελοποννήσου.

Τέλος έκλεισε την παρέμβαση της αναφέροντας πως η λέξη «Φιλοξενία» περικλείει όλη την ουσία του τουρισμού και γύρω από αυτή θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων.  Η Φιλοξενία κάθε επισκέπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με συγκεκριμένη πολιτιστική ταυτότητα, κάνοντας την περιοχή μας σημείο αναφοράς για όποιον αναζητά την ποιότητα και την αυθεντικότητα. 

Εκτός από τους θεσμικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες συμμετείχε ο πρόεδρος του ομίλου Aldemar Resorts δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος ο όποιος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την ανταπόκριση όλων των φορέων σε αυτή την προσπάθεια της εταιρείας καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων όπως ο πρόεδρος του επιμελητήριου Αχαΐας κος. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο διευθυντής του προγράμματος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κουρέτας, ο σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου δρ. Σωτήρης Βαρελάς, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί ομιλητές, στελέχη και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων  και άλλοι παράγοντες και φορείς του τουρισμού.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Μάι

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 19 Μάι

  ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ψαρών 18

  08:00-14:00 &17:00-08:00 (Επ.) τηλ.:  2721086245

 • 19 Μάι

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 19 Μάι

  ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Παπανδρέου Γεωργίου 45

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2741076210

 • 19 Μάι

  ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΣΠΑΡΤΗ | Αγίου Νίκωνος 47

  08:00-08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731023575

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia