Ηλεία: Χαλάζι σε μέγεθος… φουντουκιού προκάλεσε ζημιές στα πορτοκάλια

Ισχυρή χαλαζόπτωση «έντυσε στα λευκά» και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή χθες βράδυ στον Ηλειακό Κάμπο.

Το κύμα κακοκαιρίας «εισέβαλε» δυστυχώς στον Νομό με «άγριες διαθέσεις» και οι δυνατές βροχές συνοδεύθηκαν από πτώση χαλαζιού που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως δήλωσαν κάτοικοι στην «Π» έφθανε ακόμη και σε μέγεθος… φουντουκιού! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η χαλαζόπτωση ήταν έντονη στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού με περιοχές όπως η Μανωλάδα και γενικότερα η Βουπρασία, όπως ακόμη και του Παλαιοχωρίου να έχουν «σκεπαστεί» κυριολεκτικά από λευκό πέπλο τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σημαντικά φαίνεται να είναι ήδη τα προβλήματα στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα εσπεριδοειδή με το πορτοκάλι του Κάμπου να έχει χτυπηθεί ανελέητα γεγονός που ανησυχεί τους παραγωγούς. Σήμερα θα διαπιστωθούν οι ζημιές και το μέγεθος της καταστροφής που πρέπει να εκτιμηθεί και από τους γεωπόνους. Στο μεταξύ από τη συνεχή βροχόπτωση τόσο στον Κάμπο, όσο και σε άλλες περιοχές του Νομού παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia