Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε Πύργο, Αμαλιάδα & Κρουνούς Η μουσική κατέκλυσε τις καρδιές μας

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κρουνούς Κρεστένων.

Καλλιτέχνες και θεατές, με το πέρας της πανδημίας, θυμήθηκαν πώς είναι να απολαμβάνουν αυτές τις μελωδικές καλοκαιρινές νύχτες, γιορτάζοντας τη Μουσική με δικούς τους ανθρώπους σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Στον Πύργο την εκκίνηση έκανε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου η πολυαγαπημένη τοπική μας Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Γκιντζίρη. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς – Μουσείο Πύργου και κυριολεκτικά κατακλύστηκε από κόσμο, παρουσίασε η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ), κα Μαριάννα Σταθοπούλου με ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια, Τα Χρώματα της Ήλιδας μας ταξίδεψαν με μία εκλεκτή αναδρομή στο παρελθόν, ερμηνεύοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μελωδίες του Σαββόπουλου, του Βαρδή, των Τερμιτών, αλλά και του Τσιτσάνη, του Πλέσσα και του Χατζιδάκι. Ο κόσμος σιγοτραγουδούσε και χειροκροτούσε παρατεταμένα, αποδεικνύοντας την αγάπη του προς την ορχήστρα. Συγκινητικό το ευχαριστήριο μήνυμα της τραγουδίστριας Χαράς Σκουλαρίκου στο Facebook, στο οποίο αναφέρει ότι το κοινό ήταν η πιο «υπέροχη χορωδία» που άκουγε στα αυτιά της και χαρακτήρισε τη συναυλία αυτή ως την «πιο όμορφη επιστροφή μετά από 2 χρόνια μουσικής απραξίας».

Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, σε μια πραγματικά πολύχρωμη πλούσια μουσική σκηνή με πρωταγωνιστή τον γνωστό τραγουδιστή, συνθέτη και τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στην κεντρική πλατεία Πύργου το βράδυ της Τετάρτης, που πλημμύρισε από εκατοντάδες κόσμου από όλο το νομό. Τον Παντελή Θαλασσινό πλαισίωσαν οι Φιλαρμονικές Λεχαινών και Βαρθολομιού με μαέστρο τον Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και τα ταλαντούχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, σε μια σπάνια και αρμονική καλλιτεχνική συνύπαρξη, ένα πραγματικά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας, το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τη συναυλία προλόγισε η συνεργάτης του κ. Κοροβέση κα Γιούλη Τράπαλη, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.

Στην Αμαλιάδα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε δύο αγαπημένα σχήματα της περιοχής, τους Ρουά Ματ με έντεχνο-pop ρεπερτόριο και τους Villa Garage με rock-new wave ύφος, οι οποίοι ζωντάνεψαν την Τρίτη τον πεζόδρομο της πόλης. Την επόμενη μέρα, οι Δεξαμενίτες και οι Tanque Harmonica από τον Πύργο έπαιξαν μελωδίες από την ελληνική παράδοση και την ανατολή και έντεχνα, blues, gospel και latin αντίστοιχα στην πλατεία Μπελογιάννη, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν και δημιουργώντας μια γλυκιά παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Στους Κρουνούς Κρεστένων η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Πολυπολιτισμική Γωνιά Κολωνάκι και περιλάμβανε τη χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου, προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η κλασική μουσική στα cartoons» και live από κρουστά ενηλίκων και ροκ σύνολα. Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Όμιλος «Δρώμενα» χόρεψε παραδοσιακούς και ευρωπαϊκούς χορούς, ενώ η Περιβαλλοντική & Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων – Ιέραξ είχε επιμεληθεί και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό μέσα από το οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό Καλυβάκια. Τη βραδιά έκλεισε ο γνωστός dj JN Planetree.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο