Εγκατάσταση SEATRAC Π.Ε. Ηλείας στις Πλάκες Κατακόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκατάσταση SEATRAC Π.Ε. Ηλείας στις Πλάκες Κατακόλου

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά εγκαταστάθηκε φέτος, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac) στη θέση «Πλάκες» στο Κατάκολο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.

Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Νωρίς το πρωί σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, έγινε η διαμόρφωση του χώρου και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανισμού από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας η οποία έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης και συντήρησης του Seatrac. Με την τοποθέτηση και του διαδρόμου προσέγγισης των αναπηρικών αμαξιδίων, τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα που βρίσκονταν στο σημείο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρώτο τους μπάνιο.

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την προσπάθεια που καταβλήθηκε και φέτος από τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας για την έγκαιρη εγκατάσταση του μηχανήματος, σημείωσε μεταξύ άλλων «…για εμάς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, για ένα λόγο παραπάνω, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των περιορισμών, όπως όλοι, έτσι και τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα πιέστηκαν αρκετά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πριν την έλευση του πρώτου Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της εύκολης και ισότιμης πρόσβασης στη θάλασσα». Παράλληλα, ο κ. Αντπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μελέτης που αφορούν στη χρησιμότητα και ωφελιμότητα των συστημάτων Seatrac, εξηγώντας πως «…αποτελεί τη μοναδική λύση παγκοσμίως που επιτρέπει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα, και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο και εξασφαλίζει 10 φορές περισσότερο τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα. Και μόνο αυτό, καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίζουμε αυτή τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα».

Παρόντες στη διαδικασία εγκατάστασης ήταν επίσης ο Αντιδημάρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Καραγιάννης, η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού της Π.Ε. Ηλείας Σίσσυ Νικολάου, καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου και Γιώργος Παπανικολόπουλος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο και τα στελέχη των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας για τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την έγκαιρη εγκατάσταση του Seatrac, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη του θαλασσινού μπάνιου.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΑΜΕΑ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο