Κορωνοϊός: Έρημη πόλη η Αμαλιάδα λόγω των κρουσμάτων

Μαρτίου 05, 2020
Το δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι κλειστές, όπως και τα σχολεία - Από την Αμαλιάδα και τη Γαστούνη προέρχονται αρκετοί από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ που διαπιστώθηκε ότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό

Σε έρημη πόλη έχει μετατραπεί σήμερα η Αμαλιάδα, μετά την γνωστοποίηση των πρώτων δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού από την πόλη.

Το δημαρχείο και οι δημοτικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές, όπως και τα σχολεία. Αντίθετα ανοιχτό ήταν το Δικαστικό Μέγαρο αφού απαιτείται απόφαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να κλείσει, αλλά και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κόσμο. Κλίμα ανησυχίας, όμως, επικρατεί και στην περιοχή της Γαστούνης αφού και από αυτή την περιοχή κατάγονται μέλη του γκρουπ των ταξιδιωτών στο Ισραήλ που διαπιστωμένα μετρά ήδη 23 κρούσματα (ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και η σύζυγός του και τα 21 νέα, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι). Μάλιστα, η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς οι ταξιδιώτες στο διάστημα από την επιστροφή τους από τους Αγίους Τόπους (στις 27 Φεβρουαρίου) έως και την διαπίστωση ότι ο 66χρονος εκπαιδευτικός είχε προσβληθεί από τον ιό είχαν έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους, είχαν πάει σε αποκριάτικα πάρτι και συνεστιάσεις. Όπως έκανε γνωστό άλλωστε ο κ.Τσιόδρας ήδη έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές των ταξιδιωτών.

Τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια και οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η διαδικασία απολύμανσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας.

Αναστάτωση και στη Γαστούνη

Και στη Γαστούνη όμως, οι δρόμοι της πόλης είναι έρημοι από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ κλειστό προκειμένου να απολυμανθεί είναι και το κέντρο υγείας της περιοχής.

 

 

Πηγή: www.patrisnews.com

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr