Νέα μεγάλη επιτυχία του ΑΤ Ζαχάρως στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας

Σεπτεμβρίου 26, 2019
Άλλη μια νέα μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών του Α.Τ Ζαχάρως, έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες των τελευταίων ετών αφού μέσα από πολύμηνες έρευνες και ανακρίσεις κατάφεραν να εξιχνιάσουν πάνω από 15 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών κυρίως στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας συλλαμβάνοντας τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που λυμαίνονταν την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας και ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια, καταγράφονταν συνεχόμενα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, καταστήματα και σχολικές μονάδες γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Οι άνδρες του ΑΤ Ζαχάρως αν και λιγοστοί πλέον, κατάφεραν μετά από έρευνες για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάτω από άκρα μυστικότητα και συνεργασία να συνθέσουν το παζλ των υποθέσεων και να οδηγηθούν σε ένα βασικό στόχο. Πριν λίγες μέρες, ο δράστης συνελήφθη σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ κοντά στη Ζαχάρω και μετά από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησε ότι διέπραξε πάνω από 15 διαρρήξεις και κλοπές.

Και η επιτυχία συνεχίζεται, καθώς μέσα από αυτή την υπόθεση, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας στη περιοχή με τον ήδη συλληφθέντα αλλά και συνεργούς από τη γειτονική Τριφυλία. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και να οριστεί δικάσιμος. Πέραν όμως των ανωτέρων στοιχείων οι έρευνες συνεχίζονται και για άλλες υποθέσεις ώστε να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί αν υπάρχει συνδέσει με τις ήδη καταγεγραμμένες.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΤ Ζαχάρως, με το λιγοστό προσωπικό, με περιπολικά με σοβαρά προβλήματα κ.α, καταφέρνει σοβαρές και μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στο τομέα της εγκληματικότητας, αποσκοπώντας στην ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και όχι μόνο.

Η νέα δημοτική αρχή καθώς και οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να κινηθούν με προσοχή και σε συνεργασία να προωθήσουν τις ενέργειες για την αναβάθμιση του ΑΤ Ζαχάρως, ενός τμήματος που καλύπτει μια πολύ μεγάλη αστική περιοχή όπως η πόλη της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας αλλά και πάνω από 35 χωριά και οικισμούς σε ολόκληρη τη Νότια Ηλεία. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να στηριχθεί με προσωπικό αλλά και με ένα καινούργιο περιπολικό καθώς τα οχήματα που διαθέτει το τμήμα είναι πεπαλαιωμένα και με χιλιάδες χιλιόμετρα. Ειδικά όταν η περιοχή διαθέτει μεγάλα τουριστικά μνημεία όπως ο Καιάφας,η Νέδα, Αρχαιολογικοί Χώροι στη Φιγαλεία καθώς και Ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής.

Πηγή: policenet.gr

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr