Με Προεδρικό Διάταγμα η μετάταξη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Λιμεναρχείου Κατακόλου με έδρα την Κυλλήνη σε Λιμεναρχείο

Σε Λιμεναρχείο μετατάσσεται το Α’ Λιμενικό Τμήματου Λιμεναρχείου Κατάκολου με έδρα την Κυλλήνη, ύστερα από Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο υπογράφουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Η μετάταξη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Λιμεναρχείου Κατάκολου σε Λιμεναρχείο κρίθηκε αναγκαία με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Κυλλήνη, η οποία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Η αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Κυλλήνης καθορίζεται στους λιμένες και όρμους και στην κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα και συγκεκριμένα:

Από την Άκρα Κουνουπέλι του νομού Ηλείας προς βορρά μέχρι και την παραλία Παλούκι Αμαλιάδας, τη νησίδα Καυκαλίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο