Αντιπυρικές Ζώνες στο Δάσος Καϊάφα (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα σημαντικό έργο μετά τις πυρκαγιές του 2007 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ένα από τα πιο σημαντικά έργα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών, από το Δασαρχείο Ολυμπίας και την ομάδα Δασαργατών του Δασονομείο Ζαχάρως.

Οι εργασίες διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών λαμβάνουν χώρα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δάσους της Λίμνης Καϊάφα και είναι το σημαντικότερο έργο που πραγματοποιείται μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή.

Ήδη το 1/3 του δάσους περιλαμβάνει ζώνες εισόδου πυροσβεστικών οχημάτων από το ύψος της Εθνικής Οδόυ Πύργου – Κυπαρισσίας έως και τη θάλασσα με κάθετες και οριζόντιες διανοίξεις καθώς και χώρους στάθμευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την προστασία του δάσους.

kaiafa 5

Αναφορά για το σημαντικό αυτό έργο έκανε ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντής Δασοπυροσβέστης κος Θάνος Χουλιάρας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο κος Χουλιάρας εργάζεται στη δασική υπηρεσία και ανέφερε συγκεκριμένα:

”Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών που λαμβάνει χώρα στη περιοχή της λίμνης Καιάφα από το 2007. Είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει εντελώς σε πολλά σημεία ενώ άλλοι έχουν σβηστεί από το χάρτη λόγο της πολύ πυκνής βλάστησης μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Η συνεργασία του Δασαρχείου Ολυμπίας του Δασονομείου Ζαχάρως και της ομάδας των δασεργατών είναι εξαιρετική και για αυτό το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ανοίγουν και πάλι δρόμοι που δεν περνούσε ούτε δίκυκλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Να γνωρίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία πως πλέον υπάρχουν δρόμοι πρόσβασης στο Δάσος Καιάφα. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της Άνοιξης και θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού πάντα υπό τα πλαίσια ευρωπαικών προδιαγραφών αντιπυρικών ζωνών όπου αυτό είναι εφικτό.

Αυτό σημαίνει πολλά για το δάσος Καιάφα καθώς εκτός ότι θα διεξάγεται έργο αντιπυρικής προστασίας, το δάσος πλέον θα εποπτεύεται από τους υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας για παν ενδεχόμενο. ”

kaiafa 3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο