Μαΐου 18, 2019

Καθάρισαν εθελοντικά το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας στη Νέα Φιγαλεία (pics)

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε μια παρέα νεαρών από τη Νέα Φιγαλεία οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν τα δικά τους μηχανήματα, τα δικά τους εργαλεία και με πολύ κέφι και όρεξη να καθαρίσουν εθελοντικά το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας.

Πρόκειται φυσικά για την Ι.Μ Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας ή Μοναστήρι Ζούρτσας όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα με έτος κτήσης το 975μχ. Παρατημένο τους τελευταίους μήνες και με τα χορτάρια να έχουν ''κρύψει'' ουσιαστικά το μνημείο, οι τρεις νέοι, προχώρησαν σε εργασίες κοπής χορταριών, κλαδέματος θάμνων και καλλωπιστικών φυτών, καθαρισμό από σκουπίδια περιμετρικά του χώρου, κόψιμο δέντρων αλλά και δημιουργία αντιπυρικής ζώνης με πρωταρχικό στόχο την προστασία του μνημείου από τυχόν πυρκαγιά.

figalis katharismos2

Επίσης, καθάρισαν και άνοιξαν αυλάκια με σκοπό να συγκεντρωθούν τα τρεχούμενα νερά σε ένα σημείο και να μη δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλοντα χώρο.
Η δράση των νεαρών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές περιοχές στην ελληνική επικράτεια και καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να πράξουν ανάλογα ώστε να προστατεύσουν τα κατά μέρους τους μνημεία πολιτισμού.

figalis katharismos4

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr