Απριλίου 12, 2019

Προληπτικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πλήρη εξέλιξη - Προτεραιότητα στον ποταμό Βέργα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό του Ποταμού Βέργα, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Καθαρισμός - Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Ηλείας».

Πρόκειται για έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ που αφορά στον καθαρισμό και συντήρηση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους στην Ηλεία.

Προτεραιότητα δόθηκε στον καθαρισμό του Ποταμού Βέργα στα σημεία που διαχρονικά έχουν διαπιστωθεί ως κρίσιμα, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται για την έντονη χειμαρρική του δράση προκαλώντας συχνά πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας.

Λειτουργώντας προληπτικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται με δράσεις πολιτικής προστασίας, ώστε να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.

Προηγήθηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, διασφαλίστηκαν οι πόροι και σήμερα υλοποιούνται έγκαιρα,  αντιπλημμυρικά έργα ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Ο προϋπολογισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ. Η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και των τριών περιφερειακών ενοτήτων.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr