Στην Φολόη Ηλείας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας για τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης. 

Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

«Η οδική ασφάλεια, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδος και η αντιμετώπιση αναγκών στο σύνολο του οδικού δικτύου, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή κίνηση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας από την περιοχή της Φολόης όπου εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, στο πλαίσιο της παραπάνω εργολαβίας.

ileia erga katsifaras

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα εξελιχθούν οι ασφαλτικές εργασίες στο σύνολο των έργων που έχουν δρομολογηθεί και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το έργο «Συντήρηση-Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης», είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Αφορά εργασίες συντήρησης με την κατασκευή ασφαλτικών ταπητηδίων, αντιμετώπιση κατολισθήσεων με άρση καταπτώσεων και κατασκευή προστατευτικών έργων, μικροκατασκευές με σκυρόδεμα, καθαρισμούς και διάνοιξη τάφρων κ.α.

erga ileia foloi katsifaras

Επίσης, προβλέπεται διαγράμμιση του επαρχιακού δικτύου σε μήκος 200 χιλιομέτρων περίπου, αλλά και στηθαία ασφαλείας σε μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου, ενώ θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακές, ρυθμιστικές και κινδύνου.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr