Τέσσερα νέα έργα ξεκινούν στην Ηλεία – Βάρος στην ασφάλεια των δρόμων και στην αντιπλημμυρική θωράκιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι προτεραιότητες έργων για το αμέσως επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τη συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας αλλά και την ανακατασκευή της Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ηλείας, με βάρος στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την τριετία 2019-2021, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε το έργο δημοπρατήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 και αναμένεται η ανάδειξη μειοδότη.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα της Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά έργα των οποίων η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Συγκεκριμένα ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συντήρηση της Παλαιάς Eθνικής Oδού ΠατρώνΠύργου στα όρια της Π.Ε. Ηλείας, προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, καθώς στις 15 Μαρτίου 2019 θα γίνει η αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών.

Ειδικότερα, το έργο αφορά παρεμβάσεις για τη συντήρηση βελτίωση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας των τμημάτων  α) τμήμα Π.Ε.Ο. προς Μανωλάδα – Βάρδα έως διασταύρωση με Ν.Ε.Ο.  β) τμήμα Π.Ε.Ο. διαμέσου Αρετής – Λεχαινών – Ανδραβίδας – Καβασίλων – Γαστούνης, έως διασταύρωση με Ν.Ε.Ο.  γ) τμήμα Π.Ε.Ο. προς Σαβάλια – Ροβιάτα έως διασταύρωση με Ν.Ε.Ο.· δ) τμήμα Παλαιάς Ε.Ο., μέσω Χανακίων. Προβλέπονται μεταξύ άλλων χωματουργικές εργασίες με καθαρισμούς τάφρων, πρανών, ερεισμάτων κλπ, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, επούλωση λάκκων, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος, εργασίες συντήρησης πρασίνου, εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού κ.α..

Επίσης, στις 27 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνει η αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών για τη συντήρηση του οδικού άξονα Αρχαία Ολυμπία – Φράγμα Αλφειού – Μακρίσια – Κρέστενα. Πρόκειται για εργασίες συντήρησης και οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα επίσης, πρόκειται να δημοπρατηθούν δύο ακόμη έργα τα οποία παρουσιάζουν ωριμότητα: Η ανακατασκευή της Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα, και ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Ν. Ηλείας.

Η ανακατασκευή της Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα

Για την ανακατασκευή της Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα θα διενεργηθεί διαγωνισμός στις 19 Μαρτίου 2019. Πρόκειται για έργο  προϋπολογισμού 730.000 ευρώ που προβλέπει την κατασκευή νέας γέφυρας με πλάτος οδοστρώματος 6,5 μέτρα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμιο πλάτους 1,5 μέτρου το καθένα και στις δύο πλευρές της γέφυρας, όπως επίσης την τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας. Περιλαμβάνονται και εργασίες ανακατασκευής της οδοστρωσίας του αγροτικού δρόμου όπου θα γίνει ασφαλτόστρωση και οριζόντια σήμανση.

Συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων

Στις 21 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Ν. Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού της κοίτης και των πρανών των ποταμών, χειμάρρων και λοιπών υδατορεμάτων του Ν. Ηλείας για τη διατήρηση της παροχετευτικής ικανότητας τους. Μεταξύ άλλων θα γίνουν έργα καθαρισμού στις κοίτες για την άρση τοπικών ανωμαλιών, συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων και ενίσχυσή τους με κατάλληλα έργα ώστε να συντηρηθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση των ποταμών, ενώ στους χείμαρρους που υπάρχει πρόσβαση μέσω αγροτικών δρόμων θα γίνει ελαφρά διάστρωση αμμοχάλικου.

Τα υδατορέματα στα οποία θα γίνουν καθαρισμοί, ήπιες διευθετήσεις και συντήρηση των υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων είναι: Θολό, Ανήλιο, Άνυδρος, Τσεμπερούλα, Ρογκοζού, Λαδικού, Σελλινούντα, Μουριά, Κάμενα, Κλαδέος, Ενιππέας, Λανθέικο ρέμα, Ιάρδανος, Σοχιά, Πηνειός, Πηνειακός Λάδωνας, Βέργας, Ρούσκουλας, Κουρτέσι και Γκουρλέσας. Επίσης θα γίνουν τοπικές και κατά περίπτωση απαιτούμενες στοχευμένες παρεμβάσεις σε παραποτάμους, κλάδους ή όμορα ρέματα αυτών, αρμοδιότητας της Π.Ε. Ηλείας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Μιχαήλ Αλεξόπουλος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο