Ιανουαρίου 23, 2019

Ποιό ήταν το επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά

Σημαντικά έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά.

Η ανάγκη για αγροτικό εξηλεκτρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά και οι προοπτικές στήριξης της κτηνοτροφίας τέθηκαν προς συζήτηση. Σε ό,τι αφορά στον αγροτικό εξηλεκτρισμό επισημάνθηκε ότι πρόκειται για «εργαλείο» που αφορά τόσο τους επαγγελματίες αγρότες, όσο και τους κατόχους αγροτικής εκμετάλλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε ότι η ηλεκτροδότηση αγροτικών εγκαταστάσεων, παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της παραγωγής.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των έργων συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόοδο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, σε συνάρτηση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, προϋπολογισμού 1.169.800 ευρώ. Έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr