Νοεμβρίου 06, 2018

Συνάντηση με τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας στην Ηλεία είχε ο Απ. Κατσιφάρας

Μετά τις συναντήσεις στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 και με τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που, μέσω του ΟΑΕΔ, εντάσσονται στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η συνάντηση έγινε στο Διοικητήριο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, των Αντιπεριφερειαρχών Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμου και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου καθώς και των Περιφερειακών Σύμβουλων Παναγιώτη Πλατανιά, Δημήτρη Κωσταριά και Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου.

Ήδη από τους συνολικά 60 ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας οι 56 έχουν τοποθετηθεί στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλου.

Εξ αυτών, οι 6 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 23 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 20 ανήκουν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 7 στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ωφελούμενοι θα παραμείνουν στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξ αρχής έστρεψε τον προσανατολισμό της, σε ό,τι αφορά στα αιτήματα της για ένταξη ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στις Υπηρεσίες της, σε δυο κατευθύνσεις. Πρώτον, στην στήριξη των μακροχρονίως ανέργων. Και φυσικά στην στήριξη νέων επιστημόνων που εξαιτίας των συνθηκών βρίσκονται εκτός εργασίας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό δίνει μια ουσιαστική ανάσα σε εκατοντάδες πολίτες στην Δυτική Ελλάδα, ενισχύει τις δεξιότητες και την προϋπηρεσία τους, τούς καλύπτει μισθολογικά και ασφαλιστικά και, επιπλέον, διευκολύνει την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας. Ξεκαθαρίζω ότι δική μας, πάγια θέση, είναι η δημιουργία και κάλυψη μόνιμων θέσεων προσωπικού. Εν τούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα οφέλη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για εκατοντάδες οικογένειες».   

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr