Μαΐου 02, 2018

Διεθνές Ιστορικό Ράλλυ έφθασε στo ΝΑΟ του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και βρήκε τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό

 ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ - Κλειστός και χωρίς καμία ενημέρωση χτες ο Ναός | Διεθνές Ιστορικό Ράλλυ που έφθασε στη περιοχή βρήκε τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό λόγω πρωτομαγιάς | Το ίδιο συμβάν και στην Αρχαία Ολυμπία


Γίνεται σε μια χώρα που φιλοξενεί ένα διεθνές ιστορικό ράλλυ το οποίο ονομάζεται ''RAID OLYMPIA 2018'', τα πληρώματα του να μην μπορούν να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία; Κι όμως στην Ελλάδα γίνεται!
Σχεδόν 80 ιστορικά οχήματα Citroen 2 CV με περίπου 180 άτομα οδηγούς, συνοδούς και οχήματα ασφαλείας ήρθαν από τη Γαλλία στα πλαίσια του ''Ιστορικού Ράλλυ RAID OLYMPIA'' , που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες με σκοπό να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή περιλάμβανε την 1η Μαίου επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, όμως, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, αφού με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι την 1η Μάη είναι κλειστοί!
Έτσι ανηφόρησαν για τη Νέα Φιγαλεία και εν συνεχεία για το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα αλλά δυστυχώς και εκεί ο Ναός ήταν κλειστός προκαλώντας απογοήτευση στα πληρώματα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό! Δεκάδες κυριολεκτικά επισκέπτες χωρίς καμία σχετική ενημέρωση από τα ΜΜΕ ή άλλο φορέα έφθαναν στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα με σκοπό να το επισκεφθούν αλλά έβλεπαν πόρτες κλειστές με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές έντασης ενώ μερικοί επιχείρησαν να πηδήξουν τα κάγκελα με σκοπό να δουν από κοντά το μνημείο σύμφωνα πάντα με διασταυρωμένες πηγές.
Είναι δυνατόν όταν τόσο σημαντικά και διεθνούς εμβέλειας αθλητικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ηλεία να μην μπορεί κανείς να δώσει μια λύση στα προβλήματα αυτού του τόπου; Είναι δυνατόν να κλείνει έστω και για μια μέρα η Αρχαία Ολυμπία; Με ποιες εντυπώσεις θα ταξιδέψουν πίσω στη Γαλλία τόσοι άνθρωποι; Και αν κάποιος αναρωτηθεί σχετικά με το ράλλυ σας ενημερώνουμε πως αποτελούνταν από 80 ιστορικά οχήματα Citroen 2 CV, συνοδευτικά τζιπ, νταλίκες κινητά συνεργεία, ασθενοφόρα και πυροσβεστικό.

Δείτε τα στο παρακάτω βίντεο του κ.Σαλταπίδα Δημήτρη από την άφιξή τους στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο της Πάτρας, Porto Rio Hotel Patras Greece :


Το γεγονός αυτό ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιγαλείας και του Επικουρίου Απόλλωνα.

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr