Απριλίου 16, 2018

Αστικές αναπλάσεις 1,2 εκατ. ευρώ σε Κρέστενα και Ανδρίτσαινα

Τη δημοπράτηση αστικών αναπλάσεων σε Κρέστενα και Ανδρίτσαινα δρομολογεί για το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης που ετοίμασε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα γίνουν παρεμβάσεις ύψους 1,02 εκατ. ευρώ στη διοικητική αλλά και στην ιστορική έδρα του δήμου, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των δύο πόλεων αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Στρουμπάκου, ο ειδικός προϋπολογισμός του έργου αφορά την ανάπλαση της οδού Αρχαίας Ολυμπίας στη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων, όπου θα γίνει πλακόστρωση με κυβόλιθους, κατασκευή αγωγού ομβρίων, ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Για τον ίδιο δρόμο εγκρίθηκε και η υπογειοποίηση εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης, ύψους 186.000 ευρώ.

Για την Ανδρίτσαινα προβλέπεται η ανάπλαση μονοπατιών με επίστρωση από φυσικούς εγχώριους λίθους και η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στον κεντρικό δρόμο της Τοπικής Κοινότητας Ανδρίτσαινας. Από τον δήμο είχε προταθεί και η κατασκευή και τοποθέτηση πέντε συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στον κεντρικό δρόμο της Ανδρίτσαινας, προϋπολογισμού 445.000 ευρώ, ωστόσο απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

patrisnews.com

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr