Το υδρογραφικό πλοίο Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ του Πολεμιικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ηλεία

Το υδρογραφικό πλοίο Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ του Πολεμιικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Λιμάνι Κυλλήνης επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας Πλοίαρχος Ε.Α Ζώης Υφαντής Π.Ν. 

Το παρών επίσης έδωσαν και ο αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν Πλοίαρχος Ε.Α Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης και ο συνεργάτης της Ε.Α.Α.Ν και σύμβουλος Θάνος Χουλιάρας.

Ο Κυβερνήτης του πλοίου Υποπλοίαρχος Δημήτρης Καρνέσης Π.Ν τους υποδέχθηκε με χαρά ενώ στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε και ενημέρωση προς τον Δήμαρχο, o οποίος είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιεί το πλοίο περιμετρικά του Λιμένα Κυλλήνης αλλά και των αλιευτικών καταφυγίων της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ κατά την διάρκεια επεξηγήσεις των χαρτών του Λιμένα Κυλλήνης και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ενός πίνακα που αποτυπώνει ένα τεράστιο κομμάτι του θρησκευτικού πολιτισμού της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Την Βασιλική Βυζαντινή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζούρτσας Ολυμπίας (Νέας Φιγαλείας), του αρχαιότερου βυζαντινού μνημείου της Ηλείας 10αι με τεράστια ιστορική σημασία για την Πελοπόννησο. Ο πίνακας εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους για την ομορφιά του αλλά και την κατασκευή του μεγαλοπρεπή ναού. Την παράδοση έκανε ο κος Θάνος Χουλιάρας στον Κυβερνήτη του πλοίου Υποπλοίαρχο Δημήτρη Καρνέση.

Η ταυτότητα του Υ/Γ Στράβων
Το πλοίο είναι ένα από τα σύγχρονα του ελληνικού στόλου, έχει ναυπηγηθεί το 1989, έχει μήκος 33 μέτρα, πλάτος 6,1 μέτρα και εκτόπισμα 250 τόνους, Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 9.5/12.5 kts και κινείται από δύο πετρελαιοκινητήρες 660 ίππων έκαστος. Έχει πλήρωμα δύο αξιωματικούς και 30 υπαξιωματικούς και ναύτες. Είναι εφοδιασμένο με συστήματα: Ηχοβολιστικό απλής δέσμης (single beam) E-Sea Sound 206 (Marimatech), LRK/GPS/EGNOS (AQUARIUS 5002) LAZ ELAC 721, MICROFIX, HYPACK 8.9, MAX Hydrographic Software, ότι ποιο σύγχρονο διαθέτει σε αυτό τον τομέα το πολεμικό ναυτικό.

kilini2

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο