Μικρή μείωση της επισκεψιμότητας του Ναού του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το έτος 2017

Μικρή μείωση της επισκεψιμότητας του Ναού του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το έτος 2017 | 600 λιγότεροι επισκέπτες 

Μικρή μείωση επισκεψημότητας του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα παρατηρήθηκε για το έτος 2017 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Φ.Α Ηλείας. Στα επίπεδα των προηγούμενων ετών έφθασε και πάλι η επισκεψιμότητα στον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, που βρίσκεται στις Βάσσες Φιγαλείας. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις κυμαίνονται μεταξύ 23.000 - 28.000 επισκεπτών κάθε ηλικίας, ενώ τα προηγούμενα έτη υπήρχε αυξομείωση επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα:
Το 2014 - 27.020 άτομα
Το 2015 - 24.229 άτομα
Το 2016 - 27.255 άτομα
Το 2017 - 26.604 άτομα

Ο περισσότερος κόσμος επιλέγει ως πύλη εισόδου προς τις Βάσσες, την Αρκαδία και έπονται Ηλεία και Μεσσηνία καθώς δεν διαθέτουν καλούς δρόμους όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια για το 2017 έφτασαν τις 90.000 ευρώ. Η χρονιά του 2017 κρίνεται από διάφορους παράγοντες και φορείς της περιοχής ως καλή σχετικά με το κομμάτι του τουρισμού.

Τι γίνεται όμως όταν ο κύριος όγκος των ταξιδιωτών έρχεται από την Αρκαδία; Ανύπαρκτος δρόμος από Κρέστενα έως Ανδρίτσαινα με πολλά προβλήματα μέχρι σήμερα, δρόμος με κατολισθήσεις από Πλατάνια Μεσσηνίας μέχρι Φιγαλία, ενώ σε λίγο καλύτερη κατάσταση η επαρχιακή οδός Θολού - Νέας Φιγαλείας - Επικουρίου Απόλλωνα καθώς έγινα κάποια έργα για την βελτίωσή της ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλα μέσα στο 2018 με στόχο την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, πρωταρχικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Καλύτερος σύμφωνα με τους επισκέπτες ο οδικός άξονας Μεγαλόπολη - Επικούριος Απόλλωνας καθώς η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ διευκολύνει χιλιάδες επισκέπτες.

Επίσης άλλη μια αιτία είναι η εγκατάλειψη του Ναού από το κράτος. Αρχαιολογικός Χώρος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που δεν φωτίζεται, νερό δεν υπάρχει εκεί, ίντερνετ δεν υπάρχει, η νέα είσοδος που κατασκευάστηκε αλλά δεν άνοιξε ποτέ, κυλικείο δεν υπάρχει 'κέντρα' παροχής υπηρεσιών που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού αντίθετα τον υποβαθμίζουν. Πρέπει άμεσα Κράτος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι να δράσουν και να προστατέψουν την επισκεψιμότητα του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα και να προβούν σε δράσεις αξιοποίησης της περιοχής των Βασσών Φιγαλείας.

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr