Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία στην Νέα Φιγαλεία (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρή κακοκαιρία επηρέασε χτες το μεσημέρι τη Νέα Φιγαλεία. Πολύ νερό σε λίγες ώρες είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ορμητικούς χειμάρρους καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζών σε πολλά σημεία και γειτονιές.

 Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε πολλές γειτονιές με μεγάλους όγκους νερού να ψάχνουν διέξοδο προς τα φρεάτια ή τα ρέματα εντός του οικισμού.Στο κεντρικό δρόμο το νερό παρέσυρε φερτά υλικά και χώματα από λακκούβες που έχουν δημιουργήσει εργασίες από τη ΔΕΥΑΖ. Στη Τρανή Βρύση φούσκωσε ο χείμαρρος του Μπρίνου και κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στο Ρέμα της περιοχής.

Δίπλα στη Γέφυρα όπου υπάρχει μια μικρή κατολίσθηση, την οποία οι αρμόδιες αρχές αγνοούν εδώ και πολλές μέρες, είχαμε εκ νέου πτώσεις από πέτρες στο κεντρικό δρόμο ενώ οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας τοποθέτησαν ταινίες σήμανσης. Επίσης στην ίδια περιοχή κατέρρευσε τμήμα παλιάς πέτρινης ακατοίκητης οικίας.

Στις γειτονιές και στο νότιο τμήμα του οικισμού παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα αφού τα φρεάτια είναι εδώ και μήνες βουλωμένα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή λίμνη επί του δρόμου. Επίσης πολύ νερό κατέβασε το ρέμα Βαγένας που βρίσκεται πάνω από το Πιπίλειο Γήπεδο Μπάσκετ καθώς και το ρέμα της Εφτελιάς όπως είναι γνωστό στην περιοχή.

Σε πολλά σημεία της Επαρχιακής Οδού Θολού – Νέας Φιγαλείας διαπιστώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα καθώς όλα τα πρανές του δρόμου είναι γεμάτα χώμα και βουλωμένα ενώ σε μερικά σημεία όπως στο Λέπρεο και στο τμήμα Πετράλωνα – Περιβόλια έπεσαν πέτρες στο οδόστρωμα και χρειάζεται προσοχή. (φώτο 3 Χρήστος Τάγαρης)

{gallery}problimata_figalia{/gallery}

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο