Συνάντηση με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας | Αναγνώριση του σπουδαίου έργου τους | Οργάνωση εν όψη Χειμώνα (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλαπλά ήταν τα οφέλη της επίσκεψης των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και πιο συγκεκριμένα στο Διοικητή αυτής Πύραρχο κ. Ιωάννη Πετρούτσο. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης και των δυο πλευρών σχετικά με τον επερχόμενο Χειμώνα και τα τυχόν προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν στη ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα έως και το Θολό, περιοχή επέμβασης των Εθελοντών.

Επίσης, συζητήθηκε η αντιπυρική περίοδος 2017 και οι επιπτώσεις αυτής καθώς και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη φετινή σεζόν στη περιοχή. Ο κος Πετρούτσος καθώς και πολλά στελέχη της Π.Υ δήλωσαν ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τους Εθελοντές, τους οποίους θεωρούν πολύτιμο κομμάτι της περιοχής και σημαντικό συνεργάτη της Πυροσβεστικής στη Νέα Φιγαλεία. Άλλωστε τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν: συνδρομή σε 44 συμβάντα δασικών πυρκαγιών σε Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία, Είρα, Ζαχάρω και Τρυφιλία τα τελευταία 3 χρόνια, συνδρομή σε 6 πυρκαγιές σε οικίες, συνδρομή σε 4 τροχαία ατυχήματα και επίσης συνδρομή σε συμβάντα κατολισθήσεων, πλημμυρών καθώς και εντοπισμού αγνοούμενων όπως το 2016 στο Δραγώγι όπου οι εθελοντές βρήκαν που βρισκόταν το όχημα τους.

Για όλα τα παραπάνω το Πυροσβεστικό Σώμα απένειμε τιμητική διάκριση στην ομάδα των Εθελοντών για το σπουδαίο και εθελοντικό έργο τους, το οποίο τους κατατάσσει ανάμεσα στα πιο ενεργά στελέχη εθελοντικών ομάδων της Νοτιοδυτικής Ελλάδος ενώ η δράση τους συνεχίζεται. Αυτό αναγνωρίζεται και από μεγάλες εταιρίες της περιφέρειας οι οποίες στηρίζουν τους εθελοντές με εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης σε συμβάντα κυρίως δασικών πυρκαγιών.

Το σημαντικότερο όμως όφελος της επίσκεψης αυτής είναι η διαβεβαίωση του κ.Πετρούτσου πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνιμα για όλο το Χειμώνα Πυροσβεστικό Όχημα στη Νέα Φιγαλεία. Ήταν μια πρόταση που είχε γίνει από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας τον περασμένο Νοέμβριο και σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος και τον Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο , τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας και τον Πύραρχο Ιωάννη Πετρούτσο, τους Πυροσβέστες με καταγωγή από τη Νέα Φιγαλεία και τους Εθελοντές γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί.

Σε δηλώσεις τους οι εθελοντές ανέφεραν:
” Η συνεργασία μας τα τελευταία χρόνια με την Περιφερειακή Διοίκηση, την Π.Υ Πύργου το Π.Κ Κρεστένων αλλά κυρίως με τους Διοικητές αυτών κ.Κυριακόπουλο κ.Πετρούτσο και κ. Δρακόπουλο είναι ΑΨΟΓΗ σε κάθε επίπεδο. Έχει αναπτυχθεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης που όμοιο της δύσκολα θα συναντήσει κανείς. Τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν σε κάθε συμβάν είμαστε παρών και δίνουμε όλες τις πληροφορίες που έχει ανάγκη το Πυροσβεστικό Σώμα για να αξιολογήσει ένα συμβάν. Δε θα σταθούμε στην επιβράβευσή μας αλλά θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε έργο εθελοντικά σαν απλοί αλλά ενεργοί πολίτες. Ευχαριστούμε όλους θερμά. Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα τα αυτιά και τα μάτια του στην ορεινή,απομακρυσμένη αλλά πανέμορφη Φιγαλεία.”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο