Τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο γιόρτασε η ιστορική κωμόπολη της Νέας Φιγαλείας (pics)

Δεκεμβρίου 06, 2017
Μετά το πέρας αυτής, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας έξω από την εκκλησία της Παναγίας και στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Φιγαλείας, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, της Υπαπαντής, της Αγίας Τριάδος και της Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού και με το κόσμο να ακολουθεί ενώ αρκετοί πιστοί παρέμειναν και στο ναό.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε σήμερα Τετάρτη ο πολιούχος και προστάτης της Νέας Φιγαλείας Άγιος Νικόλαος, παρουσία πλήθος κόσμου, όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής και επισήμων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη το απόγευμα με τη συμμετοχή ευσεβή λαού και πλήθους άρτων.


Σήμερα Τετάρτη, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Παναγίας Τρανής Βρύσης (Ο Καθεδρικός είναι εδώ και 2 χρόνια κλειστός λόγο του σεισμού του 2016), για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία, με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.


 Μετά την περιφορά, μοιράστηκε στους πιστούς ο άρτος αλλά και ο παραδοσιακός μπακλαβάς που παρασκεύασαν γυναίκες της Νέας Φιγαλείας για τρίτη συνεχόμενη φορά προς τιμήν της εορτής του Πολιούχου.


Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας κ.Νικος Φάμελος,
Πρώην Δήμαρχος Φιγαλείας κ.Πιπιλής,
η Αναπληρώτρια Δημάρχου & Αντιδήμαρχος του δήμου κα.Γαλάνη,

οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γκόγκας, κ.Βηλαράς και κ.Μπαλαδήμας
η πρόεδρος του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας κα.Ολυμπία Κατσάμπουλα,
πρώην και Νυν Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου,
Το τοπικό συμβούλιο της Νέας Φιγαλείας,
εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας,
Πρόεδροι & Εκπρόσωποι Συλλόγων - Φορέων - Σωματείων κ.α

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia