Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας (pics)

Νοεμβρίου 23, 2017
Στην άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση μεταξύ των περιοχών Γιαννιτσοχωρίου και Θολού του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 22/11 η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά και τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν στη περιοχή και δημιούργησαν προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας την περασμένη Κυριακή 19/11 για σχεδόν 3 ώρες.

Μηχανήματα της Π.Ε Ηλείας με συντονιστή τον Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Κώστα Μητρόπουλο έφθασαν το πρωί στο Γιαννιτσοχώρι και μετά από μια μίνι σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής και την αστυνομία αποφασίστηκε να ξεκινήσουν την ίδια ώρα εργασίες διάνοιξης τουλάχιστον 3 γεφυριών τα οποία ήταν μπαζωμένα με φερτά υλικά(καλάμια,ξύλα κτλ) με σκοπό να απομακρυνθούν τόνοι νερού που παρέμεναν στα κτήματα της περιοχής και να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα.


Στο σημείο βρέθηκαν και ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας κ.Αναγνωστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας κ.Κόσσυφας, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου κ.Αλτάνης καθώς και Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας. Σημαντική και η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ με οχήματα και τροχονόμους από το Α.Τ Ζαχάρως και το Τ.Τ Πύργου.


Οι εργασίας αναμένεται να διαρκέσουν και τις επόμενες μέρες ενώ σκοπός είναι να δημιουργηθούν τεχνητά αυλάκια απορροής υδάτων προς τα γεφύρια που περνάνε κάτω από την Ε.Ο και τα οποία αυτή τη στιγμή είναι φραγμένα με λάσπη και ξύλα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia