Δωρεάν Αλλεργιολογικός Έλεγχος στην Π.Ε. HΛΕΙΑΣ

Οκτωβρίου 18, 2017
Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, ώστε με την κατάλληλη αντιμετώπιση να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες των αλλεργικών παθήσεων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη των εταιρειών Virtus Pharma και Alfamedica A.E-HAL, ξεκινά στην Π.Ε Ηλείας δωρεάν αλλεργιολογικούς ελέγχους σε ενήλικες και παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε αλλεργιολογικό έλεγχο. Αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Οι αλλεργίες είναι παθήσεις που παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες. Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια και αποδίδονται σε διαφορετικούς παράγοντες όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής ,η ρύπανση του αέρα και οι μεταβολές των κλιματολογικών συνθηκών. Υπολογίζεται ότι  ένας στους τρεις Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Oι πιο συνηθισμένες αλλεργικές παθήσεις είναι η αλλεργική ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα , η κνίδωση και το αγγειοίδημα,  οι τροφικές αλλεργίες, οι φαρμακευτικές αλλεργίες και οι αλλεργίες στον νυγμό/τσίμπημα υμενοπτέρων (σφηκών και μελισσών).

Η διάγνωση των αλλεργικών παθήσεων γίνεται με τα αλλεργικά δερματικά τεστ . Είναι το κύριο διαγνωστικό εργαλείο των αλλεργικών παθήσεων και πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο. Η διαγνωστική τους ευαισθησία ξεπερνά το 90%.
Στο αντιβράχιο του ασθενούς τοποθετούνται ειδικά επεξεργασμένα εκχυλίσματα αλλεργιογόνων και στη συνεχεία εκτελείται νυγμός διαμέσου αυτών εντελώς επιδερμικά. Το αποτέλεσμα διαβάζεται σε είκοσι λεπτά. Τα τεστ δεν έχουν παρενέργειες και ο ασθενής μετά τη διενέργειά τους μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επιθυμεί.                                        
 
Για να βοηθηθούν άτομα στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε αλλεργιολογικό έλεγχο η  Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας  ξεκινά τους ελέγχους από την Π.Ε. Ηλείας όπου με τη στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης , του Δήμου Πηνειού και της Δημοτικής Ενότητας Καράτουλα του Δήμου Πύργου θα πραγματοποιήσει δωρεάν αλλεργιολογικούς ελέγχους  στις ακόλουθες περιοχές :
 
Στη Βάρδα, 30/10,   (Δημαρχείο) ,  Τηλ.  για ραντεβού:      2623360621  (9.00-14.00).
Στην Ανδραβίδα , 1/11,   (Δημαρχείο),  Τηλ.  για ραντεβού:    2623360401 (9.00-14.00).      
Στο  Καράτουλα Ηλείας,  6/11 ( Αγροτικό Ιατρείο) , Τηλ για ραντεβού:   6982229942   (9.00-14.00).
Στο Βαρθολομιό,   8/11  (ΚΑΠΗ Βαρθολομιού ) , Τηλ.  για ραντεβού:     2623032472  (9.00-14.00).    
 
Τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά από 23 Οκτωβρίου με σειρά προτεραιότητας.                                
 
Τα αλλεργικά δερματικά τεστ που θα πραγματοποιηθούν αφορούν έλεγχο σε αεροαλλεργιογόνα  που προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα και αλλεργική επιπεφυκίτιδα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει για 7 ημέρες πριν την ημερομηνία του τεστ να μην έχουν λάβει αντιισταμινικά  χάπια (εμπορικές ονομασίες  Xozal, Ζιρτέκ, Kestine, Rupafin,Bilargen, Bilaz, Αtarax  κλπ)  ή κορτιζόνη (Medrol, Prezolon).
 
     Δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική ή  ασφαλιστική  κάλυψη για έλεγχο σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό  κέντρο.
 

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia