Εκδήλωση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας με την Ελβετική Πρεσβεία (video - pics)

30 Χρόνια Ελβετικός Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας | Μια εκπληκτική εκδήλωση έλαβε χώρα στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας | Συγκίνηση από Ελβετούς και Έλληνες

Με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία καθώς και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρό της, κο Γεώργιο Βλασόπουλο, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα, δίπλα σε βιβλία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, ο Ελβετικός Σύλλογος, εκπροσωπούμενος από τον Αντιπρόεδρό του, κο Δημήτριο Τσελεπή, απέδειξε για μια ακόμα φορά, την τεράστια αγάπη του για την Ιστορική αυτή Βιβλιοθήκη παρουσιάζοντας σε όλους το σημαντικό έργο του για τη διάσωση και συντήρηση της ιστορικής συλλογής Νικολόπουλου.

Παρόντες στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, κος Mike Amman, o τ. Πρόξενος της Ελλάδος στη Βέρνη, κος Ιωάννης Μιτζάλης, οι βουλευτές Ηλείας κκ. Μάκης Μπαλαούρας και Γιάννης Κουτσούκος, η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Κα Μαριέττα Μινώτου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ανδρίτσαινας, κος Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, η Προϊσταμένη της Ιστορικής Βιβλιοθήκης, κα Αντωνία Βλαχούση, οι πρώην Δήμαρχοι Ανδρίτσαινας, κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος και Φιγαλείας, κος Ιωάννης Πιπιλής, τα μέλη του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης και του Δ.Σ. του Ελβετικού Συλλόγου, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, κος Γιώργος Βούκανος καθώς επίσης και Αστυνομικές Αρχές, Διευθυντές σχολικών μονάδων της Επαρχίας Ολυμπίας, Πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Επαρχίας, εκκλησιαστικές αρχές και τηλεοπτικά δίκτυα.

Μετά τις ομιλίες των κκ. Βλασόπουλου και Τσελεπή, χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Μπαξεβανάκης, Μπαλαούρας, Κουτσούκος, Μινώτου, Βλαχούση, Τρυφωνόπουλος και φυσικά ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, κος Mike Amman. Σημαντικά σημεία των ομιλιών ήταν η γενναία αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης προς τη Βιβλιοθήκη από το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία διετία βοηθώντας έτσι στην ορθή και άρτια λειτουργία της, η σημασία της διαφύλαξης της αρχειακής μνήμης, ο ένθερμος Φιλελληνισμός των Ελβετών και το μεγάλο έργο του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης.

Με πρόταση του Ε.Σ. της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας το Δ.Σ. του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεσταίνων ανακήρυξε ομόφωνα τον Αντιπρόεδρο του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας κο Δημήτριο Τσελεπή σε Επίτιμο Δημότη Ανδρίτσαινας- Κρεσταίνων για την πολυετή προσφορά του προς την Ιστορική Βιβλιοθήκη.
Ο χώρος της Βιβλιοθήκης κατακλείστηκε κυριολεκτικά από κόσμο από πολλές περιοχές της Ελλάδος, ενώ η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει μια εκδήλωση ενός τέτοιου βεληνεκούς.

Ένας μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα υποδέχθηκε τους καλεσμένους στην αρχή της εκδήλωσης, ενώ μετά το τέλος του επίσημου μέρους παρατέθηκε δείπνο σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην πισίνα του Ξενοδοχείου Απολλώνιον στην Ανδρίτσαινα για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αποκορύφωμα των εορτασμών των 30 χρόνων του ελβετικού συλλόγου, όπου εκτός από το γεγονός ότι απόλαυσαν εκλεκτά τοπικά εδέσματα υπό τους ήχους έντεχνης ελληνικής μουσικής συνοδεία πιάνου, είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν και επίδειξη ελληνικών παραδοσιακών χορών από χορευτικό συγκρότημα της Ζαχάρως Ηλείας.

Κείμενο: Ιωάννης Τσελέπης, Θάνος Χουλιάρας

Φωτογραφίες: Θάνος Χουλιάρας

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr