Ιανουαρίου 17, 2021

Δρομολογείται η ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα

Σεπτεμβρίου 06, 2018

Την ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα, που βρίσκεται στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην ΠΕ Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στη νότια είσοδο της πόλης της Νέας Μανωλάδας, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή και πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η πρόταση ένταξης του έργου έχει τίτλο: «Ανακατασκευή Γέφυρας στο Χείμαρρο Ρούσκουλα στη Νέα Μανωλάδα της Π.Ε. Ηλείας», προϋπολογισμό 730.000,00 ευρώ και αναμένεται να ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έτους 2018.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής, καθώς αποτελούσε αίτημά τους. Σχεδιάσαμε το έργο, υλοποιήσαμε τη μελέτη και τώρα προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

«Η αποκατάσταση της γέφυρας σκοπό έχει να δημιουργήσει άμεση και ασφαλή πρόσβαση, μέσω της ανακατασκευής αυτής, των περίοικων της περιοχής της Νέας Μανωλάδας προς την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, αλλά και στα πλησιέστερα προς αυτή μεγάλα οικιστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα της Βάρδας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Γιάννης Αρβανιτάκης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου, επισημαίνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει αγροτικές καλλιέργειες με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων (αγροτικά, φορτηγά μεταφοράς ευπαθών προϊόντων) και θα πρέπει να διευκολύνεται η άμεση πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 17:10

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia