Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μέρες το έργο υδροδότησης του αρχαιολογικού χώρου των Βασσών Φιγαλείας και του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα από το Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

O Πολυχώρος «Agora Open Hall» στο Κατάκολο ανοίγει τις πόρτες του το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουνίου για να σας προσφέρει μια άκρως καλοκαιρινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα!

Ένα σημαντικό έργο μετά τις πυρκαγιές του 2007 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ανησυχία του για την σεισμική ακολουθία στον νομό Ηλείας εξέφρασε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης από το Ναύπλιο όπου βρέθηκε κατά την περιοδεία του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε μια παρέα νεαρών από τη Νέα Φιγαλεία οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν τα δικά τους μηχανήματα, τα δικά τους εργαλεία και με πολύ κέφι και όρεξη να καθαρίσουν εθελοντικά το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν και φέτος στο ιστορικό εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και άφιξη των αλόγων όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια πότε με πολλά πότε με λίγα άλογα.

Την καθιερωμένη τελετή της καύσης του Ιούδα παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη.

Στην επανάχρηση του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου και την μετατροπή του σε πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να υποβάλει πρόταση ένταξης του σχεδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο 14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «Γιορτής της Σταφίδας» του Συλλόγου Φιλοπροόδων Κρεστένων στην Ηλεία, παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό του Ποταμού Βέργα, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Καθαρισμός - Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Ηλείας».

Σελίδα 1 από 21

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr