Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υποδέχονται τον Αύγουστο γιορτάζοντας την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Το βράδυ της Τρίτης 1η Αυγούστου, το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάζουν και φέτος την Πανσέληνο και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι επισκέπτες υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να ανακαλύψουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.

Θα γνωρίσουν τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, του Ήρωνα, του Κτησιβίου και άλλων σπουδαίων εφευρετών, θα παίξουν με τα παιχνίδια της αρχαιότητας και θα ακούσουν τους ήχους των αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων. Επίσης, θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα λειτουργήσουν διαδραστικά εκθέματα από τις πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις της αρχαιότητας.

Ημερομηνία: Τρίτη, 1η Αυγούστου 2023 & ώρες: 20.00 – 12.00

Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: infokotsanas@gmail.com

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κατάκολο Ηλείας, (στην πατρική οικία του Ιωάννη Λάτση), τηλ (+30) 6931-831530

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο