Μήνυμα ειρήνης από τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο στη λήξη του Σεμιναρίου της EOC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mε μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στην Αρχαία Ολυμπία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης.

Τη λήξη του Σεμιναρίου έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών έστειλε μήνυμα ειρήνης σε όλη την Ευρώπη. «Στην Ευρώπη ζούμε ταραγμένες εποχές. Ο πόλεμος μας έχει επηρεάσει όλους και οι καταστάσεις γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. Πρέπει, όμως, να διατηρήσουμε τις αξίες μας και να κρατήσουμε τον αθλητισμό έξω από την πολιτική. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που είμαστε όλοι εδώ στην Ολυμπία, ένα ιδιαίτερο μέρος, εδώ που όλα ξεκίνησαν πριν από 2700 χρόνια να χρησιμοποιήσουμε αυτό που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού κινήματος. 

Οι πρόγονοι μας σταματούσαν τους πολέμους πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η περιβόητη εκεχειρία. Αυτό πρέπει να το βάλουμε στο μυαλό μας και όσοι το πιστεύουμε, να περάσουμε το μήνυμα σε όλους που εμπλέκονται στο Ολυμπιακό κίνημα. Χρειαζόμαστε την ειρήνη, χρειαζόμαστε την ενότητα, χρειαζόμαστε να είμαστε μαζί όπως λέει το σύνθημα μας. Εάν εργαστούμε μαζί μπορούμε να προοδεύσουμε και να ανεβάσουμε τον αθλητισμό στην κορυφή» είπε ο κύριος Καπράλος. Στη λήξη του 42 ου Σεμιναρίου, οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές βράβευσαν την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την εξαιρετική διοργάνωση του Σεμιναρίου, με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη να παραλαμβάνει το βραβείο. 

Eπίσης, τιμήθηκαν οι δύο Olympian Βούλα Κοζομπόλη και Νίκος Ξυλούρης που συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του Σεμιναρίου. Την Κυριακή στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγεται το Περιφερειακό Σεμινάριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο