«Εν Ολυμπία το κάλλιστον…». Την Κυριακή ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας.

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επί της  «Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.

 Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας.

Η κορυφαία εκδήλωση της Οργάνωσης «ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2018», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή,  22 Απριλίου 2018. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και αφού διαβούν 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) θα καταλήξουν στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων όσων ολοκληρώσουν ολόκληρη τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Θα ακολουθήσει μία μικρή γιορτή προς τιμήν τους.  Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 500 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνονται με την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του  CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΕΟΤ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και την τεχνική υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

ekexiria 2018

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 6 μ.μ. στο πλαίσιο ανάδειξης της Εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας  αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Εκεχειρία, στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, με δρώμενα από τα σχολεία των Κρεστένων. Ο Δρ. Αισθητικής και Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII Δημοσθένης Δαββέτας θα παρουσιάσει μία διαδραστική παράσταση για την ειρήνη. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκτεθούν έργα αφιερωμένα στον αθλητισμό και στην εκεχειρία. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα των Passepartout. Οι σύλλογοι Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα στους καλεσμένους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή το πρωί, 20 Απριλίου θα διεξαχθεί στο κλειστό της Αμαλιάδας από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το πρόγραμμα: «Αθλητισμός για την Ειρήνη – Πρόγραμμα 5 Κύκλων» (βάσει των 5 Ολυμπιακών κύκλων). Οι κυρίες Ντόρα Πάλλη υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και τη συμμετοχή μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας σε 5 διαφορετικούς σταθμούς, σε καθέναν από τους οποίους οι μαθητές θα κληθούν να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από δραστηριότητες και να μάθουν τις τεχνικές Ολυμπιακών αθλημάτων. Έλληνες Ολυμπιονίκες θα παρουσιάσουν τα αγωνίσματά τους και εκπαιδευτές, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα επιχειρήσουν να κάνουν την  έννοια της Ολυμπιακής εκεχειρίας πιο κατανοητή στους μικρούς μαθητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Ξηροπηγάδου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Κοινότητας Ξηροπηγάδου, καθώς και των...

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή

Tην διατήρηση των αυξημένων θερμοκρασιών έως την προσεχή Κυριακή,...

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024. H  προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 17 Ιουλίου 2024 έως και 22 Ιουλίου 2024».   Αίτηση Download [162.00 B]     Υπ.Δήλωση Download [162.00 B]     Ανακοίνωση Loading... Taking too long? Reload document | Open

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο