Πελοπόννησος, Greece

Μαγευτική βραδιά πολιτισμού στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον επιβλητικό Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το βράδυ της Πέμπτης 7 Αυγούστου 2025, ο Δήμος Οιχαλίας πρόσφερε στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία. Υπό το φως του φεγγαριού, η παράσταση «Το Ξύπνημα της Μούσας» των Lyre ’n’ Rhapsody ταξίδεψε τους θεατές από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα, συνδυάζοντας αρχαία ελληνικά κείμενα, έθνικ ήχους, παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Το γυναικείο ακουστικό σχήμα, με τις Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαία λύρα, φωνητικά), Αρετή Μίγγου (νταούλι, φωνητικά) και Αθηνά Χιώτη (τραγούδι), παρουσίασε μια αισθαντική αφήγηση που περιλάμβανε από το τραγούδι των Σειρήνων και τον χορό της Κίρκης μέχρι αγαπημένες μελωδίες όπως το «Τζιβαέρι» και «Της Ερημιάς Αηδόνι». Στη σκηνή τους πλαισίωσαν ο Σταύρος Παργινός (τσέλο) και η χορογράφος – χορεύτρια Έλενα Βακάλη.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο, ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Οιχαλίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, της ΠΕΔ Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου». Παρούσα ήταν και η δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία συνεχάρη τους καλλιτέχνες και υπογράμμισε τη σημασία της ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη Κεραμέως στο Alpha Radio: Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής είναι τραγωδία

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» έδωσε σε συνέντευξή της στο ALPHA RADIO 9.89 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής, είναι τραγωδία». Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό

Η Τρίπολη υποδέχεται 70 χορωδίες στο 7ο Φεστιβάλ του Πάνος

  ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ”...

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης στη διημερίδα με θέμα ΕΣΠΑ: Ευκαιρίες ανάπτυξης και στήριξη της τοπικής κοινωνίας

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε στις εργασίες της πρώτης μέρας της διημερίδας με θέμα «ΕΣΠΑ: Ευκαιρίες ανάπτυξης και στήριξη της τοπικής κοινωνίας», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, στις 29 Ιανουαρίου 2026. Η διημερίδα αποτέλεσε έναν ουσιαστικό χώρο διαλόγου και ανταλλαγής εμπειριών γύρω από τις δυνατότητες που προσφέρουν τα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ