Με 24 προϊόντα η γ΄ φάση διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ – 6-16 Ιουνίου η διανομή σε 11.000 ωφελούμενους της Π.Ε. Ηλείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 θα ξεκινήσει η γ΄ φάση διανομής τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους ωφελούμενος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας – η οποία έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας – σε συνεργασία με τους επτά Δήμους ως εταίρους του Προγράμματος, με την διαρκή συνεργασία και υπό τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, προετοίμασε την γ΄ φάση διανομής (η α΄ πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και η β΄ τον Μάρτιο) έγκαιρα, ώστε οι δικαιούχοι να παραλάβουν τις προβλεπόμενες ποσότητες τροφίμων και ειδών παντοπωλείου στην αρχή του καλοκαιριού, πριν την άνοδο των θερμοκρασιών, για την αποφυγή ταλαιπωρίας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η καθιερωμένη πια επιτυχημένη εφαρμογή της μεθόδου «Drive Through» και στους επτά δήμους της Π.Ε. Ηλείας, κατά την οποία οι δικαιούχοι εισέρχονται στους χώρους με τα αυτοκίνητά τους και μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων – χωρίς να αποβιβάζονται – φορτώνονται τα τρόφιμα στα οχήματά τους και αποχωρούν, διασφαλίζει ότι η διαδικασία παραλαβής ολοκληρώνεται με ταχύτητα, διακριτικότητα και χωρίς ταλαιπωρία.

Σε αυτή την γ’ φάση, οι 10.972 δικαιούχοι ΤΕΒΑ (από τις 6.324 αιτήσεις) θα παραλάβουν 4 συσκευασίες με 24 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου, είδη προσωπικής φροντίδας και καθαρισμού).

Πρόγραμμα διανομής με «drive through» και στους 7 δήμους

Τρίτη 6/6/23

Δήμος Πύργου (Θεματικό Πάρκο Ξυστρήgoo.gl/maps/FNqvZcPKugXH4Y7x6)

Τετάρτη 7/6/23

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Κρέστενας – goo.gl/maps/ymBhNfRgtpDpGdqn9)

Δήμος Ζαχάρως (Κεντρική αποθήκη του Δήμου Ζαχάρως, έναντι Γυμνασίου – Λυκείου – goo.gl/maps/RYNHYgDxcASarY6H6)

Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9/6/23

Δήμος Πύργου (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή goo.gl/maps/FNqvZcPKugXH4Y7x6)

Δευτέρα 12 & Τρίτη 13/6/2023

Δήμος Ήλιδας (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ήλιδας – Χώρος Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας, πλησίον γηπέδων Αμαλιάδας – goo.gl/maps/fQVZzK1o6gfokhm6A)

Τετάρτη 14/6/23

Δήμος Πηνειού (ΝΕΟ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού, 1ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Γαστούνης – Βαρθολομιού, goo.gl/maps/FXJaPBHNFYQko8He7)

Πέμπτη 15/6/23

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (ΑΕΘΛΙΟΝ Κλειστό Γυμναστήριο Ανδραβίδας-Λεχαινών – goo.gl/maps/tbfHkujvgFdtWzDM6)

Παρασκευή 16/6/23

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (Αποθήκη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας – πλησίον Πυροσβεστικού Κλιμακίου –  goo.gl/maps/62QGp6D3QRZijAYF8)

Οδηγίες

Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί.

Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα, καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κόρινθος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η συναυλία με τον σημαντικό συνθέτη και σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή δράση και αποδοχή Αντώνη Μιτζέλο. Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του οι αγαπημένοι στο κοινό Final Act!! Στη συναυλία θα συμμετέχει  & η θρυλική μπάντα της πόλης “Μουσικές Αναδρομές”. Παρασκευή 21

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22...

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Προφυλακίστηκε με απόφαση του εισαγγελέα

Στον Κορυδαλλό κρατείται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο