Ν. Φαρμάκης: «Επενδύουμε στην ανάδειξη των μονοπατιών των ορεινών όγκων της Ολυμπιακής Γης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οι ορεινοί όγκοι της Ηλείας αποτελούν την άλλη όψη – και εν πολλοίς μη αξιοποιημένη μέχρι σήμερα – ενός τόπου σπανίου φυσικού κάλους που δεν έχει μόνο πεδιάδες και χρυσές αμμουδιές, αλλά και υπέροχες ορεινές διαδρομές.

Επενδύουμε λοιπόν στη δημιουργία μονοπατιών στον ορεινό όγκο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάνοντας μία σημαντική αρχή για την ολοκληρωμένη ανάδειξη και ανάπτυξη της Ολυμπιακής Γης» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την ένταξη της πράξης «Κατασκευή, Βελτίωση και Ανάδειξη Μονοπατιών Ορεινού Όγκου Αρχαίας Ολυμπίας», στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ύψος των 607.732,57 ευρώ με ημερομηνία λήξης 31/12/2023 και φορέα τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και αφορά σε εργασίες καθαρισμού των υφιστάμενων μονοπατιών, κατασκευή λιθόστρωτων σε τμήματα αυτών, κατασκευή πέτρινων σκαλοπατιών, και κάδων απορριμμάτων, κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, πέτρινων τραπεζόπαγκων, πέτρινων παγκακιών, ξύλινων κιοσκιών και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων. Οι εργασίες θα γίνουν σε ένα δίκτυο μονοπατιών που χωροθετείται εντός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού μήκους 129.073 μέτρων, βάσει μελέτης του Δασαρχείου Πύργου. Το έργο χωροθετείται στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας, Φολόης, Λασιώνος και Αρχαίας Ολυμπίας.

«Περιοχές όπως το δάσος της Φολόης και οι καταρράκτες της Νεμούτας, αποτελούν φυσικά διαμάντια που απλόχερα χαρίστηκαν στην Ηλεία, η οποία μπορεί να αναπτύξει το τουριστικό της προϊόν κατακόρυφα, αξιοποιώντας αυτόν τον φυσικό πλούτο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα του ίδιου του περιβάλλοντος. Η Ηλεία έχει πολλά ακόμα να δείξει και να αναδείξει, γι’ αυτό και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» συμπληρώνει ο κ. Φαρμάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κόρινθος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η συναυλία με τον σημαντικό συνθέτη και σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή δράση και αποδοχή Αντώνη Μιτζέλο. Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του οι αγαπημένοι στο κοινό Final Act!! Στη συναυλία θα συμμετέχει  & η θρυλική μπάντα της πόλης “Μουσικές Αναδρομές”. Παρασκευή 21

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22...

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Προφυλακίστηκε με απόφαση του εισαγγελέα

Στον Κορυδαλλό κρατείται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο