ΑρχικήΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΤα κοκτέιλ από την Πελοπόννησο που έκλεψαν την παράσταση!

Τα κοκτέιλ από την Πελοπόννησο που έκλεψαν την παράσταση!

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα ο ένας από τους πέντε ημιτελικούς σ’ όλη την Ελλάδα του “Skinos Mediterranean Coctails Challenge 2017”. Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας, χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη δυναμική αλλά και περισσότερες συμμετοχές.

Στην Καλαμάτα, στην μπάρα του “Bistroteca”, διαγωνίστηκαν συνολικά 6 ομάδες των δύο ατόμων, τόσο από την Καλαμάτα όσο και από το Ναύπλιο και την Πάτρα. Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο marketing manager της «Skinos» , Στέφανος Λοΐζος, η ιδέα γι’ αυτό το διαγωνισμό ξεκίνησε με σκοπό την ανάδειξη μεσογειακών και ελληνικών προϊόντων, μέσω cocktail, με συνταγές εμπνευσμένες από μεσογειακά υλικά και με βάση τη μαστίχα «Skinos».

Παράλληλα με τους ημιτελικούς στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουν συνολικά 75 ομάδες και 150 συνολικά bar tenders, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και στις χώρες που εξάγεται η “Skinos”, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Λίβανο και την Τουρκία. Εκτός της Καλαμάτας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι ημιτελικοί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ θα πραγματοποιηθούν άλλοι δύο στα Γιάννενα και το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι 5 ομάδες που θα «αποσπάσουν» την καλύτερη βαθμολογία από τους κριτές θα διαγωνιστούν μαζί με τις 5 καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν από το εξωτερικό, στο μεγάλο τελικό της Αθήνας, στις 27 Ιουνίου. Ο μεγάλος νικητής που θα προκύψει θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το “Coctail” του στο Βερολίνο, στον παγκοσμίως φημισμένο διαγωνισμό «Bar Convent Berlin».

Ο κ. Λοΐζος πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες bar tenders και εκτός της μεγάλης συμμετοχής και τα πραγματικά μοναδικά «Coctails» που παρουσιάζονται, βοηθά και στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του επιπέδου των «μπαρ» της χώρας μας, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ τα πιο φημισμένα μπαρ όλου του κόσμου…

Εξαιρετικά , με μοναδικές συνταγές, «άρωμα» Μεσογείου και άψογες παρουσιάσεις, ήταν και τα έξι κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν χθες στην Καλαμάτα, στην κατάμεστη αίθουσα του “Bistroteca”, με κόσμο που «εμψύχωνε» τους bar tenders.

Το πρώτο κοκτέιλ που παρουσιάστηκε ήταν το «Δάκρυ της Μεσογείου ή Mediterranean tear” από την ομάδα του Γιώργου Νικολακόπουλου και του Κωνσταντίνου Βουρλιώτη από το «Καφέ Αλλοτινό» στο Ναύπλιο.

Το δεύτερο κοκτέιλ ήρθε από τη Μεσσηνιακή Μάνη και συγκεκριμένα από την ομάδα του «Aquarella cafe» της Καρδαμύλης, όπου ο Κλέαρχος Λειβαδίτης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης διαγωνίστηκαν με το «Sun Dried Fizz».

Το τρίτο κοκτέιλ που διαγωνίστηκε ήταν το “Mediterranean Essence” από την «Πατρινή» ομάδα του Beetle με τους Γιώργο Μαντζανά και Γιώργο Σγούρα.

Η ομάδα του Αθανάσιου Κοντού από το Kyrimai Hotel στο Γερολιμένα Μάνης και του Φιλίππου Γιαννάκοβα από την Costa Navarino στην Πύλο μάς παρουσίασε το κοκτέιλ τους “The crystal Tear – Το Κρυστάλλινο δάκρυ ”.

Από το «Luna Lounge» και το Kyttaro Bar της Καλαμάτας ο Γιάννης Αποστολόπουλος και ο Παρασκευάς Χιουρέας ετοίμασαν το κοκτέιλ «Have an apple day».

Τελευταία, παίζοντας «εντός έδρας», διαγωνίστηκε η ομάδα του “Bistroteca” με τους Θωμά Μπόκο και Κωνσταντίνο Μπίλια, που παρουσίασαν τη συνταγή τους για το κοκτέιλ «Skinos Garden and Smash» μέσα σε αποθέωση από το κοινό…

Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Δημήτρης Κιάκος και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης.

*Όλες τις συνταγές από τα 6 κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν στην Καλαμάτα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα στο Facebook «Bar Academy Hellas»

{gallery}cocteil{/gallery}

argolikeseidhseis.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο