Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης προτείνει “Ζωή μέχρι χθες” του Γιάννη Ξανθούλη

Το τελευταίο μυθιστόρημα, “Ζωή μέχρι χθες” του αγαπημένου και πολυγραφότατου Γιάννη Ξανθούλη διαβάσαμε και  σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
(εκδ. Διόπτρα, σελ 404)

 Ο συγγραφέας μάς επιφυλάσσει απανωτές συγκινητικές εκπλήξεις στην πλοκή αλλά και στο ύφος της γραφής, με τα τόσα ευφάνταστα επίθετα, τις απίθανες παρομοιώσεις και τις πρωτότυπες μεταφορές. 

Γι’ άλλη μια φορά απολαύσαμε τη γοητευτική και πνευματώδη γλώσσα του Ξανθούλη, το αμίμητο ύφος και τις αγαπημένες του αναφορές σε ταινίες και θεατρικά έργα, σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς, σε βιβλία και συγγραφείς.

Τα ονόματα των ηρώων του εκτός της συνηθισμένης νόρμας. Αμφιτρίτη- Ρίτα η ηρωίδα του, Μπούκη και Βάκης τ’ αδέρφια της, Κύριλλος ο πατέρας, Μαρκετούση η γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι και είχε έρθει παιδάκι από τη Σύρο, Ζηνοβία η θεατρόφιλη θεία, Διφενμπάχια η καλόγρια θεία, Φοίβος Κεραμόπουλος-Φοντέν ο μετέπειτα σύζυγος της Ρίτας και πολλά άλλα ονόματα, κανονικά και παράξενα, μας συντροφεύουν σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ανάγνωσης.
Πολλές οι συγκινητικές στιγμές αλλά σε αξιοθαύμαστη ισορροπία με τις χιουμοριστικές. Ο λόγος ρεαλιστικός, ανθρώπινος, τρυφερός, αλλά και κάποιες φορές αποκαλυπτικά τολμηρός και αιφνίδια αισθησιακός.

Η πλοκή δραματική με πινελιές αστυνομικού σασπένς που καθηλώνουν. Παρόλη τη δραματικότητα, το έργο είναι εν τέλει αισιόδοξο, μιας και μας κλείνει το μάτι ν’ αφήσουμε ”τη ζωή μέχρι χθες” και να κοιτάξουμε το τώρα! Το σήμερα! 

Το νέο βιβλίο του Ξανθούλη θα σας ταξιδέψει. θα σας συναρπάσει, θα σας συγκινήσει. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τις γιορτές, είτε για τον εαυτό σας είτε για τους αγαπημένους σας!
Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης σας εύχεται καλές γιορτές με υγεία κι ενδιαφέρουσες αναγνώσεις!

Για τη Λέσχη Ανάγνωσης
Πηνελόπη Χριστάκου (δασκάλα στο 4ο Δ.Σ Σπάρτης)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο