Ιανουαρίου 15, 2021

Γιορτάζοντας την ισότητα με 50 σπουδαίες προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο

Νοεμβρίου 30, 2020

Κάθισε αναπαυτικά στο κάθισμά σου! Η τελετή όπου να 'ναι ξεκινάει. 

Ποιος θα κερδίσει το βραβείο αυτού που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ; Ποιος θα βραβευτεί για το ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ που γράφτηκε ποτέ; Ποιος θα πάρει τον τίτλο της πιο ΟΞΥΘΥΜΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΔΙΟΦΥΪΑΣ; Στην τελετή αυτή θα βραβεύσουμε τις γυναίκες και τους άντρες που άλλαξαν τον κόσμο και ήταν μεγάλη η συνεισφορά τους στις επιστήμες στη τέχνη, στον αθλητισμό και στη μουσική, όσους υποστήριξαν ενεργά τα δικαιώματα των άλλων και όσους άνοιξαν νέους δρόμους, εξερευνώντας νέους τρόπους ή ιδέες.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 

"ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"!

Κατέκτησαν στόχους που δεν είχε πετύχει ποτέ πριν κανένας άλλος πριν απ' αυτούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν κάποτε παιδιά. Είχαν φοβίες, είχαν αδυναμίες αλλά είχαν δύναμη και θέληση να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αγνόησαν όλες τις αντιδράσεις και τις κατεστημένες απόψεις της εποχής του, πήγαν κόντρα στο ρεύμα και η Ιστορία τους δικαίωσε.

Στις σελίδες αυτού του ευρηματικού βιβλίου γνωρίζουμε τους πρωτεργάτες που άλλαξαν σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ζωής: φιλοσοφία, αθλητισμός, πολιτισμός, τέχνη, ανθρώπινα δικαιώματα, θρησκεία και επιστήμη. Προσωπικότητες όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Ισαάκ Νευτων, ο Άλφρεντ Νόμπελ, ο Αντόνι Γκαουντί, ο Λουί Παστέρ, ο Ολόντα Εκουιάνο, η Μαρί Κιουρί, ο Μαχάτμα Γκάντι, η Μαρία Μοντεσσόρι, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πάμπλο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κ.α βραβεύονται για την ιδιαίτερη συμβολή τους.

Στη συγκεκριμένη τελετή απονέμονται βραβεία όπως "Γιατί κατάργησε τη δουλεία", "Γιατί ήταν γυναίκα κοσμοναύτης", "Γιατί ανακάλυψε τις ακτίνες Χ", "Γιατί δημιούργησε τον παγκόσμιο ιστό", "Γιατί θεσμοθέτησε βραβεία για άλλους", "Γιατί έγραψε το πιο αγαπημένο ημερολόγιο" και πολλά άλλα ευφάνταστα βραβεία. 

Το βιβλίο "Γυναίκες & Άντρες που άλλαξαν τον κόσμο" έρχεται να διδάξει στους μικρούς μας φίλους ότι μόνο μέσω της επιμονής, της υπομονής και της πίστης στον εαυτό μας μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Τα σύντομα και περιεκτικά κείμενα της Lily Murray σε συνδυασμό με τη ζωηρή εικονογράφηση της Ana Albero φέρνουν στην επιφάνεια ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των προσωπικοτήτων τονίζοντας έτσι το μήνυμα της ισότητας με την ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών. Αναμφίβολα το παιδικό βιβλίο "Γυναίκες & Άντρες που άλλαξαν τον κόσμο" δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη, διότι αυτές τις ιστορίες πρέπει να διαβάζουμε στα παιδιά μας αν θέλουμε ν' αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. 

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο των Lily Murray και Ana Albero "Γυναίκες & Άντρες που άλλαξαν τον κόσμο" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 12:18

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia