Μαρτίου 31, 2020

20 Σπουδαίοι Εξερευνητές μας διηγούνται τις περιπέτειες τους

Κατέκτησαν στόχους που δεν είχε πετύχει κανένας άλλος πριν απ' αυτούς. Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι υπήρξαν κάποτε παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν τις φοβίες τους και τις αδυναμίες τους, αλλά έμαθαν να τις αψηφούν και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Τι ξέρετε για την ιστορία του πολυμήχανου Οδυσσέα; Ποιος ήταν ο Χάουαρντ Κάρτερ; Ποια γυναίκα ήταν η πρώτη εξερευνήτρια που έγινε μέλος της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα πρόκειται να βρουν απαντήσεις οι μικροί αναγνώστες μέσα από τις σελίδες του παιδικού βιβλίου "20 Σπουδαίοι Εξερευνητές που άλλαξαν τον Κόσμο".

Ταξίδεψαν ως τα πέρατα του κόσμου και αντιμετώπισαν με τόλμη όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν δρόμο τους. Δεν φοβήθηκαν να εγκαταλείψουν τις ανέσεις τους. Δραπέτευσαν από τη μονοτονία, τα στερεότυπα και όλα αυτά που οι άλλοι αποκαλούν "φυσιολογικά". Απέδειξαν ότι μόνο με πείσμα και πάθος μπορούν να κατακτηθούν τα όνειρα και να φτάσεις στην κορυφή.

Πάμε να γνωρίσουμε μερικούς από τους εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο.

Ο μοναδικός κίνδυνος στον κόσμο είναι η πιθανότητα να μη γνωρίσεις και να μη δεις κάθε γωνία του.

Αλεξάντερ φον Χούμπολτ

Τα μυστήρια κεντρίζουν την περιέργεια του ανθρώπου. Και η περιέργεια είναι η βάση της επιθυμίας να κατανοήσεις τον κόσμο.

Νιλ Άρμστρονγκ 

Η φιλοδοξία με οδηγεί όχι μόνο πιο μακριά απ' όσο έχει φτάσει ποτέ οποιοσδήποτε, αλλά όσο πιο μακριά είναι δυνατόν να φτάσει ο άνθρωπος.

Τζέιμς Κουκ

Γεννήθηκα για να γίνω εξερευνήτρια και θα ακολουθήσω τα όνειρά μου, έχοντας εμπιστοσύνη στο άγνωστο και ζητώντας πάντα την αλήθεια.

Φρέγια Σταρκ

Τα ταξίδια σε αφήνουν άφωνο κι ύστερα σε μεταμορφώνουν σε ένα εκπληκτικό αφηγητή.

Ιμπν Μπατούτα

Στο βιβλίο που συνυπογράφουν οι Rosalba Troiano και Jacopo Olivieri, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν μυθικούς εξερευνητές, γενναίους θαλασσοπόρους, γνωστούς επιστήμονες, διάσημους αρχαιολόγους, τολμηρούς πρωτοπόρους εξερευνητές και μεγάλους περιηγητές. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και η ζωντανή εικονογράφηση βοηθούν τον αναγνώστη να "ταξιδέψει" σε νέους ορίζοντες μαζί με αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους καθώς επίσης θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τον γενναίο εξερευνητή που κρύβει μέσα του. Εμείς ευχόμαστε οι ιστορίες αυτών των είκοσι εκπληκτικών παιδιών να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών μας σε αυτές τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το παιδικό βιβλίο "20 Σπουδαίων Εξερευνητών που άλλαξαν τον Κόσμο" της σειράς "Συναρπαστικές Ιστορίες" των Rosalba Troiano και Jacopo Olivieri κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 18:26

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr