Μαρτίου 26, 2020

Συναρπαστικές ιστορίες 20 σπουδαίων μυαλών που άλλαξαν τον κόσμο

Έπαιρναν χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο, περνούσαν τον χρόνο τους παίζοντας ή ονειροπολώντας, έκαναν δουλειές που δεν τους άρεσαν και συνάντησαν εμπόδια και δυσκολίες στον δρόμο τους. Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας τους και ο λόγος που τους θαυμάζουμε και που εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στις ανακαλύψεις τους μέχρι σήμερα είναι ότι δεν έπαψαν ποτέ να αξιοποιούν τις ικανότητες του νου τους.

Τι κοινό είχαν μεταξύ τους ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Λίζε Μάιτνερ και ο Στίβεν Χόκινγκ; Δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους έδιναν σημασία στους ανθρώπους και στα συναισθήματά τους και πάντα είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στραμμένο στα αστέρια. Αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, ποτέ όμως δεν το έβαλαν κάτω, αντίθετα, δούλεψαν σκληρά και διέπρεψαν.

Ποια σπουδαία μυαλά μας ενέπνευσαν;

Είναι εύκολο να θυμάσαι, όταν έχεις μνήμη. Είναι δύσκολο να ξεχάσεις όταν έχεις καρδιά.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Είναι εύκολο να κατανοήσουμε οποιαδήποτε αλήθεια από τη στιγμή που θα αποκαλυφθεί. Το δύσκολο είναι να την ανακαλύψουμε.

Γαλιλαίος Γαλιλέι 

Κάποιες φορές άνθρωποι που ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι θα πετύχαιναν έναν στόχο, είναι αυτοί που τελικά τον πετυχαίνουν.

Άλαν Τούρινγκ

Αξίζει να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όταν αυτοί οι στόχοι μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ρόζαλιντ Έλσι Φράνκλιν

Μετά τα παιδικά βιβλία "20 Σπουδαία Κορίτσια που άλλαξαν τον Κόσμο" και "20 Σπουδαία Αγόρια που άλλαξαν τον Κόσμο", έρχεται να προστεθεί στη σειρά "Συναρπαστικές Ιστορίες" το νέο βιβλίο των Rosalba Troiano και Jacopo Olivieri "20 Σπουδαία Μυαλά που άλλαξαν τον Κόσμο". Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών και τους προτρέπουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και να μην αφήνουν τη παραμικρή δυσκολία να τους απογοητεύει. Εξάλλου στόχος της συγγραφικής ομάδας είναι οι μικροί μας φίλοι να καλλιεργήσουν ένα χαρισματικό νου.

Το παιδικό βιβλίο "20 Σπουδαία Μυαλά που άλλαξαν τον Κόσμο" της σειράς "Συναρπαστικές Ιστορίες" των Rosalba Troiano και Jacopo Olivieri κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.  

Σχετικά Άρθρα

Συναρπαστικές ιστορίες με σπουδαία κορίτσια και αγόρια που άλλαξαν τον Κόσμο

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 18:27

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr