12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών: Πλημμύρισε μουσική το Μέγαρο Μουσικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πολύ ενθουσιασμό και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών, που έλαβε χώρα στις 15&16 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.

«Αυλαία» για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών.

 Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν επί το έργο μεγάλους αρχιμουσικούς, να απολαύσουν θεματικές συναυλίες, μοναδικές ερμηνείες και πρωτότυπες διασκευές.

Μουσικοί, τραγουδιστές, μαέστροι και άλλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.2 μέρες γεμάτες μουσική, συγκίνηση, ένταση, τραγούδια, μελωδίες, και χαμόγελα ευτυχίας.

moudania3

«Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε μαζί μας τρία τμήματα του Κέντρου Αποκαταστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτηρ», η χορωδία, το μουσικό σύνολο «Δέντρο της Ζωής», και το σχήμα Κρουστωδοί» δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ κα. Κυριακή Πιτσιόρλα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής ΝΔ Ά Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, ο Επιτετραμμένος στο γενικό προξενείο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη κ. GochaGochashvili, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας κ. Συμεών Κοιμίσογλου.

antamoma3

Ξεχωριστή ήταν και φέτος  η παρέλαση των Φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (15/2), καθηλώνοντας χιλιάδες περαστικούς. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, παιάνιζαν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale), αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η λαμπερή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος βάζει πλώρη για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο